Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN
annonse
annonse

10 000 tyrkere forventes å reise på tvers av Europa for å delta på et valgkamparrangement for Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan. Tidligere denne uken kunne flere medier rapportere at Erdogan planlegger et valgkamparrangement i Europa i forkant av nyvalget.

Det har foreløpig ikke vært kjent hvor arrangementet skal stå, men den tyrkiske avisen Yeni Safak hevder at 10 000 – 11 000 tyrkere kommer til å reise til Bosnias hovedstad Sarajevo, den 20. mai.

Da nyheten først kom, reagerte Østerrikes kansler Sebastian Kurz, og understreket at tyrkiske politikere ikke vil tillates å drive valgkamp i Østerrike.

annonse

– Tyrkias valgkamp er ikke ønsket i Østerrike og vi kommer ikke til å tillate det lenger. Vi vil stoppe alle valgkamper og relatert aktivitet fra tyrkiske politiske partier i vårt land, sier Kurz i en pressekonferanse.

Nederlands statsminister, Mark Rutte, sier det samme.

– Vi vil ikke importere problemer utenfra, sier han.

annonse

Erdogan har også fått forbud mot å drive valgkamp i Tyskland, som har den største tyrkiske befolkningen utenfor Tyrkia. Hele 6 millioner tyrkere bor utenfor Tyrkia, og kan være viktige stemmer for president Erdogan å vinne, dersom han skal kunne bli sittende.

Nyvalget skal avholdes den 24. juni.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon