Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg mener selskapets regler mot korrupsjon gjør det vanskelig å støtte Barcarena-regionen i Brasil.

Hydro får kritikk for ikke å ha gjort nok for den fattige lokalbefolkningen i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernsjef Brandtzæg viser til korrupsjonsutfordringer for å forklare forskjellen på støtten til de to byene der Hydro hovedsakelig har sin industri. I Paragominas lister Hydro-sjefen opp flere ting selskapet har hjulpet til med.

– I Paragominas har de hatt et mottaksapparat som har vært klar til å ta imot den støtten vi har gitt, sier han.

– I Barcarena har dette vært vanskeligere, fordi der har man ikke hatt det samme mottaksapparatet. Noe som vi har nulltoleranse for, er korrupsjon, og i Brasil kan dette være en sak som hemmer oss. Vi vil ikke gå inn i prosjekter der det er fare for korrupsjon, sier Brandtzæg.

Utspillet provoserer Lafayette Nunes, som er leder for den brasilianske advokatforeningens gruvenæringskomité i delstaten Pará.

– Hvis han har funnet korrupsjon i Barcarena, og hvis korrupsjonen har hindret Hydro i å gjennomføre sine forpliktelser, bør han si rett ut hva slags korrupsjon det skal ha vært. Hvem som har vært involvert, og om det har vært private eller offentlige aktører, sier Nunes.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]