Ketil Kjenseth (V), Stefan Heggelund (H) og Åsmund Aukrust (Ap) i debatt om klimakvoter i Politisk kvarter 27. april.
annonse
annonse

Diskusjonen, som etterhvert artet seg som en krangel, gjaldt CO2 reduserende tiltak. Det gjøres for lite, her hjemme og ute, i samarbeid med andre, fortrinnsvis EU. Hvor mye penger skal benyttes og hvor gir det best uttelling?

Politisk konsensus. Utgangspunktet for denne høyst forvirrende diskusjonen om ulike kvotemål, 2020, 2030 og 2040; kvotemål som ikke oppnås og skyves på; kvotepliktig sektor og ikke kvotepliktig sektor; har som utgangspunkt politisk konsensus om at klimaendringene er menneskeskapt og at det gjelder å redusere utslippene av klimagasser, først og fremst CO2.

Diskusjonen kunne hatt noe for seg om man bare hadde vært trygg på at politikerne kom frem til konsensus om årsaken til klimaendringer på et virkelig kunnskapsbasert grunnlag! Dessverre er det høyst usikkert!

annonse

Vitenskapelig konsensus. Hvis man spør, vil man få til svar at det er bred enighet blant forskere at klimaendringene er menneskeskapt. Det er bare det at når man undersøker det nærmere, så vil man finne at vitenskapelig konsensus er ikke underbygget med en vitenskapelig verifisering av hypotesen. Uten verifiseringen er hypotesen feil og må derfor forkastes!

IPCC (FNs Klimapanel) etablert på at hypotesen var sann, hevder det blir mer og mer sannsynlig at hypotesen er riktig. Dvs. de avviser vitenskapelig metode. Det er nemlig ikke tilstrekkelig at matematiske modeller stemmer med observasjoner.  Det man bygger inn i modellene skal nemlig vitenskapelig verifiseres hver for seg.

Føre var prinsippet. Så er det de som uansett ikke vil gi slipp på sin tro. De tyr til slutt til føre var prinsippet, som egentlig sier at man ikke vet! Det eneste riktige er at når man ikke vet så søker man kunnskap! I klimasaken har man søkt kunnskap og fått svar! Hypotesen om at klimaendringene er menneskeskapt er ikke vitenskapelig verifisert og må følgelig forkastes! Påstanden er kort og godt ikke riktig! Føre var prinsippet er ikke anvendbart fordi man vet! CO2 tiltakene er feil og må reverseres! God politikk skal være faktabasert og ikke religiøst basert!

annonse

Absurd klimapolitikk. I lys av dette fremstår dagens diskusjon i politisk kvarter som absurd. Ingen av tiltakene hverken ute eller hjemme kan påvirke klimautviklingen. Fullstendig bortkastet tid og ressurser! Det eneste man oppnår er å rasere norske verdier og økonomi!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon