FN`s spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, mener kildene som hevder at det i området der Farida holder til, nylig har vært voldsomme kamper med mange drepte og sårede, er troverdige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Utlendingsnemnda (UNE) har både et viktig arbeid, og et særdeles høyt ansvar i sakene de behandler. Våre folkevalgte politikere legger grunnlaget for de lover, regler og instrukser som UNE skal følge – men politikerne kan ikke gå inn og styre enkeltsaker. Sånn må det være, om man liker det eller ei.

annonse
annonse

Samtidig er UNE pålagt å sørge for en grundig og solid rettssikkerhet. Det vil jeg tro at de også er i stand til. Dessverre har Farida-saken vist et graverende unntak. Etter at en høyesterettsavgjørelse hvor UNE fikk påpekt saksbehandlingsfeil – så gjorde nemndleder Johan Berg på egen hånd et nytt vedtak.

annonse

Det er ikke bare jurister som har reagert på en slik solo-opptreden. Vedtaket har vakt såpass reaksjoner at tidligere FNs spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide har kommet på banen – i rettferdighetens og saklighetens navn. I området der Farida holder til har det nylig vært voldsomme kamper med mange drepte og sårede – stikk i strid med det nemndleder Berg har påstått.

Norge har en streng asylpolitikk, og det synes undertegnede faktisk er bra. Opp gjennom tiårene har landet fått et høyt antall flyktninger som overhodet ikke har vist verken interesse eller vilje til å bli en del av det norske samfunnet. Uten reell utdanning og norskkunnskaper lever de på NAV, og enkelte gjør det hele livet ut.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Unge Farida derimot er ei jente på 12 år som snakker flytende norsk, og som var et godt eksempel på integrering som faktisk fungerte. På Dokka venter fremdeles klassen og nærmiljøet på at hun kan få komme tilbake.

Norge har en mengde flyktninger vi gjerne kunne klart oss foruten, av ymse grunner. Farida derimot stiller overhodet ikke i den kategorien.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.