Abid Raja og Trine Skei Grande på Rajas kontor, de to Venstre-politikerne inviterte Iram Haq, Shabana Rehman og Amal Aden for en prat. Anledningen var en lekkasje fra partiets alternative budsjett, der det ble foreslått avsatt 5 millioner kroner årlig til en ny organisasjon kalt Kvinneforum mot æreskultur, som skal fungere som et nettverk for "skamløse jenter". Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Med all respekt, Attiq Sohail. Nok en mann som skal bagatellisere de mange utfordringene flere modige innvandrerkvinner forsøker å belyse , med fare for eget liv. Det virker som at du har plukket ut det som passer deg og reagerer deretter, for å bli provosert. Å gå rett til selvforsvar, uten å fremføre eneste legitimt argument med dokumentasjon, er så provoserende at jeg velger å svare deg.

Dette innlegget ditt bekrefter det Azra og mange andre, inkludert meg selv, forsøker å belyse daglig. Sterk sosial kontroll og æreskultur er et stort problem i vårt samfunn og at du trekker stigen opp etter deg, som en privilegert lege, er feigt når du bør stå på barrikadene med oss og kjempe for likestilling, likeverd og den individuelle friheten mange av oss kjemper for ved å heve stemmen. Heldigvis er ikke innvandrere en homogen gruppe, og det du sier om at det finnes mange godt utdannede og integrerte pakistanere er sant, men i samme slengen burde du erkjent og rost det som har ført til at mange faktisk har kommet så langt. Som for eksempel vårt demokrati, og alle som har jobbet for å gi oss like rettigheter.

I samme åndedrag som du forsøkte å latterliggjøre Azra burde du også tatt deg tid til et enkelt Google-søk. Du gjør rett i å trekke fram suksesshistorier, og det blir vi jo alle glad av, men du gjør det på bekostning av alle de som ikke får den muligheten. For eksempel de utfordringene filmen « Hva vil folk si» skildrer. Eller utfordringene mange andre pakistanere før Azra har vært åpne om. Kanskje du bør belyse at hele 41% av pakistanske barn lever i fattigdom mot en svært liten prosent i majoritetssamfunnet.

annonse

Også snakker du om pakistanere i Norge som om de var verdimessig assimilerte. Da må jeg dessverre skuffe deg. Vi har å gjøre med mennesker som utad virker integrert med gode jobber, men som likevel forfekter horrible holdninger og intoleranse mot homofile .

Idet du forsøker å undergrave pakistanske kvinners kamp, bør du også gjøre deg kjent med hva denne kampen betyr for tusenvis av jenter. Som for eksempel de mange pakistanske jentene som er tvunget til å måtte leve et dobbeltliv, fordi de lever under en så uverdig kontroll, og blir fratatt retten til selvbestemmelse over eget liv. Men doktor, sånt skjer ikke i ditt nabolag, så hvorfor skulle du bry deg? Du burde skamme deg over å bagatellisere en så alvorlig problemstilling.

Og mor Azra, takk for at du stikker hull på fasaden. Du har min og hele Norges støtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon