Abid Raja og Trine Skei Grande på Rajas kontor, de to Venstre-politikerne inviterte Iram Haq, Shabana Rehman og Amal Aden for en prat. Anledningen var en lekkasje fra partiets alternative budsjett, der det ble foreslått avsatt 5 millioner kroner årlig til en ny organisasjon kalt Kvinneforum mot æreskultur, som skal fungere som et nettverk for "skamløse jenter". Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Med all respekt, Attiq Sohail. Nok en mann som skal bagatellisere de mange utfordringene flere modige innvandrerkvinner forsøker å belyse , med fare for eget liv. Det virker som at du har plukket ut det som passer deg og reagerer deretter, for å bli provosert. Å gå rett til selvforsvar, uten å fremføre eneste legitimt argument med dokumentasjon, er så provoserende at jeg velger å svare deg.

Dette innlegget ditt bekrefter det Azra og mange andre, inkludert meg selv, forsøker å belyse daglig. Sterk sosial kontroll og æreskultur er et stort problem i vårt samfunn og at du trekker stigen opp etter deg, som en privilegert lege, er feigt når du bør stå på barrikadene med oss og kjempe for likestilling, likeverd og den individuelle friheten mange av oss kjemper for ved å heve stemmen. Heldigvis er ikke innvandrere en homogen gruppe, og det du sier om at det finnes mange godt utdannede og integrerte pakistanere er sant, men i samme slengen burde du erkjent og rost det som har ført til at mange faktisk har kommet så langt. Som for eksempel vårt demokrati, og alle som har jobbet for å gi oss like rettigheter.

I samme åndedrag som du forsøkte å latterliggjøre Azra burde du også tatt deg tid til et enkelt Google-søk. Du gjør rett i å trekke fram suksesshistorier, og det blir vi jo alle glad av, men du gjør det på bekostning av alle de som ikke får den muligheten. For eksempel de utfordringene filmen « Hva vil folk si» skildrer. Eller utfordringene mange andre pakistanere før Azra har vært åpne om. Kanskje du bør belyse at hele 41% av pakistanske barn lever i fattigdom mot en svært liten prosent i majoritetssamfunnet.

Også snakker du om pakistanere i Norge som om de var verdimessig assimilerte. Da må jeg dessverre skuffe deg. Vi har å gjøre med mennesker som utad virker integrert med gode jobber, men som likevel forfekter horrible holdninger og intoleranse mot homofile .

Idet du forsøker å undergrave pakistanske kvinners kamp, bør du også gjøre deg kjent med hva denne kampen betyr for tusenvis av jenter. Som for eksempel de mange pakistanske jentene som er tvunget til å måtte leve et dobbeltliv, fordi de lever under en så uverdig kontroll, og blir fratatt retten til selvbestemmelse over eget liv. Men doktor, sånt skjer ikke i ditt nabolag, så hvorfor skulle du bry deg? Du burde skamme deg over å bagatellisere en så alvorlig problemstilling.

Og mor Azra, takk for at du stikker hull på fasaden. Du har min og hele Norges støtte.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]