Shurika Hansen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Lege og skribent i Aftenposten Attiq Ahmad Sohail var nylig aktuell med et meningsinnlegg, der han går til angrep på Azra Gilani, og hennes formaninger om at norskpakistanere må ta ansvar for å bli integrerte i Norge, i anledning sistnevntes nye bok.

– En vellykket integrering er en høythengende verdi for norskpakistanere, og de fryser aldri ut noen fra miljøet fordi de har for mange norske verdier og tradisjoner, påstår Sohail i kommentaren, uten å dokumentere påstanden videre.

Kommentaren har vekket sterke reaksjoner i kommentarfeltene. Mange er svært uenige med Sohail.

annonse

– Hvis hun slår inn åpne dører når hun sier at norsk-pakistanere må komme seg i arbeid, hvorfor er det lav arbeidsdeltakelse blant norsk-pakistanere da? Og særlig blant kvinner? Hmmmmm. Det lukter krenka, skriver en i Aftenpostens kommentarfelt.

Nina Hjerpset-Østlie i HRS skrev et tilsvar til Sohails kommentar, hvorpå legen kontaktet henne på Facebook, angivelig for å “takke for oppmerksomheten”.

– Du trenger grunnkurs i hvordan man skal skrive artikler. Det er en skam for den norske debatten at du skriver artikler, skriver mannen.

annonse

Også Resett-kommentator Shurika Hansen får så ørene flagrer i en privat Facebook-melding fra Sohail. Hun skrev også et tilsvar i Resett, og delte lenken med Sohail via Messenger. Det vekket sterke reaksjoner hos norskpakistaneren.

– Det er under min verdighet å svare på det makkverket ditt. Ikke har jeg tid til å lese slike søppelartikler. Barn på 10 år skriver bedre enn dette. Hvorfor blander du deg inn i denne debatten? Du har ikke noe med norskpakistanere å gjøre. Du tror at de FrP-tilhengerne som har kommentert artikkelen din har respekt for deg. Innerst inne hater de deg, og syns du er en stygg utlending, skriver legen i en melding.

– Du har alltid vært bakgrunnsstøy i den norske debatten som alle egentlig driter i. Du har null respekt. Gå og slikk rumpa til HRS.

Hansen får dessuten beskjed fra Aftenposten-skribenten om at hun må være misunnelig.

– Du er egentlig bare misunnelig fordi jeg har et bedre liv enn deg, og husk at det ikke er min skyld at du lever et begredelig liv. Det kan du takke deg selv for. Du fortjener ikke bedre heller.

Attiq Sohail har hatt flere kommentarer på trykk hos Aftenposten. I 2016 skrev Sohail at menn bør holde seg unna debatten om kvinnelige hodeplagg, i et debattinnlegg som nettopp handlet om muslimske, kvinnelige hodeplagg.

annonse

Resett har søkt Sohail for en kommentar til saken, uten å få svar.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon