Foto: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP, file
annonse
annonse

Partiene på den tyske sentrum-høyresiden ønsker å innføre kurs for migranter, der man vil lære at statens verdier, som omfatter likestilling, er viktigere enn kulturelt mangfold. I et dokument forberedt av Angela Merkels CDU og deres bayerske søsterparti CSU heter det at unge migranter over hele Tyskland skal kurses i verdier.

Ifølge Rheinische Post, vil forslaget omfatte at nykommere fra ikke-vestlige land lærer at pressefrihet, beskyttelsen av menneskeverdet, og likestilling mellom menn og kvinner, “står som uungåelige verdier over motstridende kulturelle og religiøse syn”.

Initiativet ble først drøftet av Markus Söder, som er ministerpresident i Bayern, i forrige måned. For noen dager siden kunne Resett rapportere at Söder beordret at det skulle henges opp kors ved alle innganger til offentlige bygninger eid av delstaten.

annonse

Integrering er en viktig prioritet for den tyske staten, mener politikerne i CDU/CSU.

– Det vil gjøre det mulig for flyktninger å lære om våre verdier og rettsstaten, og samtidig lære dem om begrensningene og pliktene man har i vårt rettssystem. Integreringen av de som kan bli i Tyskland er en prioritert oppgave, ikke minst for å bevare freden i vårt samfunn, heter det i dokumentet.

I Storbritannia innførte den såkalte konservative regjeringen regler som påbyr enhver skole å undervise elevene i britiske verdier, etter at det fremkom anklager om at islamister planla å ta over skoler i Birmingham for å implementere et fundamentalistisk, muslimsk verdisett.

annonse

Som et resultat av disse reglene, har enkelte kristne skoler i utkantstrøk blitt nedgradert for å være “for hvite”. Tidligere utdanningsminister Nicky Morgan påstod i den forbindelse at slike skoler kunne frata barna “muligheten til å blomstre i et moderne, flerkulturelt Storbritannia”.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon