Sladder har en sosial funksjon. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
annonse
annonse

Studie viser at sladder er helt essensielt for mellommenneskelige forhold.

Både menn og kvinner driver med sladder, men kvinner er mer tilbøyelige til å bruke dette når de konkurrerer om oppmerksomheten til en mann.

Kvinner bruker gjerne sladder også om andre kvinners utseende, mens hos menn går det mer på formue og fysisk form.

annonse

Adam Davis ved University of Ottawa i Canada, beskriver sladder som en helt avgjørende og vel utviklet sosial egenskap, og ikke som en uting.

Davis, er hovedforfatteren i en studiejournal hos Springer som heter “Evolutionary Psychological Science”, som viser de første verifiserte bevis for en positiv link mellom sladder og mellommenneskelige forhold og hvorvidt folk syns dette er ok eller ikke.

De lærde mener at sladder er noe som har utviklet seg til å bli en svært effektiv måte å lære mer om en man er tiltrukket av.

annonse

I studien ble 290 heteroseksuelle kanadiere mellom 17 og 30 år stilt en rekke spørsmål om forhold relatert til sladder. Svarene viste at de som var mest konkurransepreget i forhold til å finne en partner, sladret mest. Kvinner hadde en tendens til å sladre mer enn menn og de liker det også mer enn hva menn gjør. Mens menn så mest verdi i å sladre om hverandres suksess, så var kvinner mest opptatt av hverandres utseende og den sosiale verdien av sladder.

Ifølge Davis, beviser dette at sladder er mest en konkurransetaktikk  i forhold til å finne en partner. Den reflekterer også de forskjellige strategiene brukt av både menn og kvinner.

– Disse funnene demonstrerer at sladder er tett linket opp til konkurransen i å finne en partner, og ikke noe som bare kjærringer driver med, uttaler Davis til Springer.

Vi burde alle forandre syn på sladder, sier han.

– Sladder er en høyt utviklet sosial egenskap som er helt essensiell for mellommenneskelige forhold, og ikke en svakhet i ens egen personlige karakter, avslutter Davis.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon