Eivind Trædal Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Del saken
 • 764
 •  
 •  
 •  
 •  

Eivind Trædal som sitter i bystyret i Oslo for Miljøpartiet De Grønne tar et hardt oppgjør mot nasjonalisme i et langt innlegg på Facebook.

– En av de merkeligste selvmotsigelsene i vår tid er alle som insisterer på at “identitetspolitikk” er vår tids store trussel, samtidig som de ikke ser trusselen fra nasjonalisme. Hva annet er nasjonalisme enn identitetspolitikk? Og er ikke nasjonalisme en av formene for identitetspolitikk som har gjort desidert størst skade de siste 100 årene, spør Trædal sine følgere.

MDG-politikeren ble rikskjendis da han fikk tilbudet om å forlate en NRK-debatt med Helge Lurås etter å ha brølt i studioene på Marienlyst. Nå sauser han sammen klimapolitikk i sin tirade mot nasjonalfølelse.

– I den grad man kan finne eksempler på at “identitetspolitikk” kommer i veien for framskritt, er det jo ti ganger så sant for nasjonalisme. Mangelen på internasjonalt samarbeid, og hensynet til sneversynte nasjonale interesser, undergraver både klimasamarbeidet, kampen mot skatteparadiser, kampen mot global sikkerhet, mot fattigdom og mot krig. De fleste av vår tids største utfordringer ville vært lettere om ikke identitetspolitikken, i form av nasjonal sneversynthet, sto i veien, skriver den unge bystyre-representanten.

– Den største trusselen mot opplysningen kommer pakka inn i nasjonalflagg, ikke i røde strømper eller regnbueflagg, avslutter han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 764
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]