Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Karikaturtegner Karine Haaland mener NRK, med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i spissen, provoserer nordmenn etter at de satte opp norskpakistanske Nomar Mubashir til å lede kanalens 17. mai-sending.

Haaland skriver i et innlegg i Nettavisen den 13. mai at NRK setter ut sin årlige tradisjonsrike “rasist-felle”.

“Alle forstår at når NRK, med sin historie som statlig propagandakanal og promotør for diverse totalitære ideologier, og med sin notoriske forakt for etnisk norske og alt som er norsk – plasserer to ikke-etnisk norske i hovedrollen på 17. mai – er det ikke for å hedre de mange innvandrerne som elsker Norge og alt landet vårt står for.

annonse

Det er for å “vise dem” – de etnisk norske”, skriver Haaland.

 

– Takk for meg!

Innlegget får Krekar-advokat Brynjar Meling til å reagere. Han skriver i et innlegg på Twitter at han aldri mer skal la seg intervjue av Nettavisen.

annonse

– Vel, heldigvis er det en menneskerett å bestemme hvem man vil la seg intervjue av. @Nettavisen kan bare forsøke å ringe meg. Så lenge de sprer sånn møkk, takker jeg pent nei til intervju. Takk for meg, skriver han.

TV 2-journalist Fredrik Græsvik var en av de som svarte Meling. Han trodde ikke sine egne øyne da han leste Haaland sitt innlegg.

– Det må da være et forsøk på satire? Hun kan da virkelig ikke mene at folk med annen kulturell bakgrunn eller hudfarge skal gjemmes bort? Jeg nekter å tro det, twitrer Græsvik.

NRK har fått kraftig kritikk for oppsett av programledere under årets 17. mai-sending, men har valgt å ikke gjøre forandringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon