Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  • 385
  •  
  •  

Karikaturtegner Karine Haaland mener NRK, med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i spissen, provoserer nordmenn etter at de satte opp norskpakistanske Nomar Mubashir til å lede kanalens 17. mai-sending.

Haaland skriver i et innlegg i Nettavisen den 13. mai at NRK setter ut sin årlige tradisjonsrike “rasist-felle”.

“Alle forstår at når NRK, med sin historie som statlig propagandakanal og promotør for diverse totalitære ideologier, og med sin notoriske forakt for etnisk norske og alt som er norsk – plasserer to ikke-etnisk norske i hovedrollen på 17. mai – er det ikke for å hedre de mange innvandrerne som elsker Norge og alt landet vårt står for.

Det er for å “vise dem” – de etnisk norske”, skriver Haaland.

 

– Takk for meg!

Innlegget får Krekar-advokat Brynjar Meling til å reagere. Han skriver i et innlegg på Twitter at han aldri mer skal la seg intervjue av Nettavisen.

– Vel, heldigvis er det en menneskerett å bestemme hvem man vil la seg intervjue av. @Nettavisen kan bare forsøke å ringe meg. Så lenge de sprer sånn møkk, takker jeg pent nei til intervju. Takk for meg, skriver han.

TV 2-journalist Fredrik Græsvik var en av de som svarte Meling. Han trodde ikke sine egne øyne da han leste Haaland sitt innlegg.

– Det må da være et forsøk på satire? Hun kan da virkelig ikke mene at folk med annen kulturell bakgrunn eller hudfarge skal gjemmes bort? Jeg nekter å tro det, twitrer Græsvik.

NRK har fått kraftig kritikk for oppsett av programledere under årets 17. mai-sending, men har valgt å ikke gjøre forandringer.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 385
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]