Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 6.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

I desember kunne Resett rapportere at ungdommer med innvandrerbakgrunn samlet oppsøkte og gikk til fysiske angrep på etnisk norske ungdommer. Kilder i politiet kunne da opplyse om at de i gjennomgangen av beslaglagte telefoner fant filmer som viste ydmykelser av norsk ungdom.

Saken fikk stor oppmerksomhet, og faktisk.no gikk ut og hevdet at dette ikke stemte, kun basert på politiets offisielle forklaringer.

Resett har fått informasjon om flere grove voldshendelser i Oslo sentrum og på østkanten. Dette dreier seg om unge gutter med innvandrerbakgrunn, som gir seg på og utøver vold mot enslige etniske nordmenn.

En gruppe ungdommer av utenlandsk bakgrunn skal i løpet av de siste ukene ha gjort seg skyldige i grov vold på Grorud, Romsås og i Oslo sentrum. Grupperingen består av fem til seks ungdommer som er født i 2000 og i 2001.

Ungdommene opererer i flokk, og de skal ha påført sine ofre grove, kroppslige skader, ifølge Resetts kilder. De skal dessuten ha truet de fornærmede, samt vitner til volden, om at det ville få konsekvenser dersom politiet ble involvert. Episodene skal ha funnet sted på kveldstid.

– De har utsatt de fornærmede for slag, dytting og spark. Noen har blitt pågrepet, men er blitt dimittert av politiet med meldeplikt, forteller kilden.

På bakgrunn av gjerningspersonenes historikk, antar politiet at de vil fortsette i samme spor. Dette står skrevet i politiets egne interne rapporter.

– De vil med all sannsynlighet kunne fortsette å angripe uskyldige. Vi har ingen grunn til å tro at en kort stund i arresten, løslatelse og meldeplikt gir disse voldsutøverne en lærepenge.

Resett har vært i kontakt med kommunikasjonsavdelingen ved Oslo politidistrikt for en kommentar til saken. Oslo-politiets pressesjef Unni Grøndal kommenterer ikke enkelttilfellene Resett har vist til i vår henvendelse, og svarer ikke direkte på spørsmål om politiet tror at dette går over av seg selv, da voldshandlingene ikke har fått alvorligere konsekvenser for gjerningspersonene. Hun har oversendt Resett Salto-rapporten om Barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo, og viser til denne.

– Vi viser også til det vi har kommentert fyldig i mediene de siste ukene rundt temaet. Bl.a hvilke tiltak politiet setter inn, og samarbeidet vi har med andre etater i dette arbeidet, sier Grøndal til Resett.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 6.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]