Bjørnar Moxnes og programleder Jarle Roheim Håkonsen under NRKs partilederdebatt i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

I går formiddag gikk 1700 NRK-ansatte ut i full streik. De ansatte krever mer penger fra norske skattebetalere siden de andre i kanalen, blant andre kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, tjener flere millioner kroner i året.

NRK-sjefen med tre millioner i årslønn uttalte seg om streiken tirsdag ettermiddag på en pressekonferanse.

– Det er en veldig lei situasjon, og jeg beklager ovenfor publikum at NRK ikke kommer til å levere det de forventer de neste dagene, sier han.

annonse

Mange av de på venstresiden støtter de streikende. Partiet Rødt som vanligvis er motstander av å kaste penger ut vinduet har stilt seg bak alle de som nå krever høyere lønn.

– Jeg vil høre Nyhetsettermiddag på NRK Alltid Nyheter, ikke en jukebox! NRK har bare én ting å gjøre: Godta kravet om å tette lønnsgapet! Det burde være en selvfølge, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes på twitter.

 

600 000 i årslønn

Men mange fryder seg over streiken i NRK og håper den varer lenge.

– I snitt har NRK journalister 600.000 i årslønn, jeg er ikke villig til å finansiere mer for å tette eventuelle gap her, skrives det på twitter.

 

Annonser
  • 336
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]