Illustrasjonsbilde. Foto: Wikimedia Commons
annonse

Brasilianske fiskere har plukket opp 25 migranter fra Afrika, som ble funnet drivende på en båt utenfor kysten av landet etter å ha krysset Atlanterhavet.

annonse

Ifølge brasilianske myndigheter kom migrantene, som alle er menn, fra Guinea, Nigeria og Senegal.

annonse

To brasilianske statsborgere befant seg også på båten og mistenkes for å være menneskesmuglere, skriver de brasilianske nettavisene O Imparcial og G1.

Migrantene befant seg om bord i en katamaran, som gikk under haitisk flagg. Båten skal ha lagt ut fra Kapp Verde, som ligger 570 kilometer utenfor kysten av Vest-Afrika. Derfra til Brasil er det over 3.000 kilometer, og seilasen tok 35 døgn.

annonse
annonse

Lørdag ble katamaranen funnet drivende utenfor kysten av Sao Jose de Ribamar, sør for utløpet av Amazonas-elva, opplyser Brasils marine.

Båten ble tauet til land av lokale fiskere, og de 27 om bord fikk mat, drikke og legetilsyn før de ble overlevert til det føderale politiet.

Migrantenes videre skjebne er nå uviss. De to brasilianske statsborgerne som mistenkes for menneskesmugling, risikerer fengsel.

NTB-AFP-AP

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.