Illustrasjonsbilde. Foto: Wikimedia Commons
annonse
annonse

Brasilianske fiskere har plukket opp 25 migranter fra Afrika, som ble funnet drivende på en båt utenfor kysten av landet etter å ha krysset Atlanterhavet.

Ifølge brasilianske myndigheter kom migrantene, som alle er menn, fra Guinea, Nigeria og Senegal.

To brasilianske statsborgere befant seg også på båten og mistenkes for å være menneskesmuglere, skriver de brasilianske nettavisene O Imparcial og G1.

annonse

Migrantene befant seg om bord i en katamaran, som gikk under haitisk flagg. Båten skal ha lagt ut fra Kapp Verde, som ligger 570 kilometer utenfor kysten av Vest-Afrika. Derfra til Brasil er det over 3.000 kilometer, og seilasen tok 35 døgn.

Lørdag ble katamaranen funnet drivende utenfor kysten av Sao Jose de Ribamar, sør for utløpet av Amazonas-elva, opplyser Brasils marine.

Båten ble tauet til land av lokale fiskere, og de 27 om bord fikk mat, drikke og legetilsyn før de ble overlevert til det føderale politiet.

annonse

Migrantenes videre skjebne er nå uviss. De to brasilianske statsborgerne som mistenkes for menneskesmugling, risikerer fengsel.

NTB-AFP-AP

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon