Hundrevis av mennesker er drept i terrorangrep i Kabul de siste årene. Nå advarer Taliban folk om nye angrep. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB scanpix
annonse

Taliban advarer sivile mot å bevege seg i nærheten av offentlige bygninger og utenlandske kontorer i Kabul siden de planlegger nye angrep.

Kunngjøringen som er sendt ut på epost, ber byens innbyggere om å unngå å gå til eller bevege seg i nærheten av «fiendens foretak».

I kunngjøringen legger Taliban skylden på afghanske myndigheter og det internasjonale samfunn for at sivile blir drept, siden «fienden bygger sine kontorer og sentre på steder der sivile blir brukt som skjold».

annonse

Antall sivile som blir drept, har økt kraftig de siste årene, særlig i hovedstaden Kabul der både Taliban og IS sto bak 20 større angrep det siste året. Til sammen 288 sivile er drept i tre av Talibans og seks av IS’ angrep.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]