Hundrevis av mennesker er drept i terrorangrep i Kabul de siste årene. Nå advarer Taliban folk om nye angrep. Foto: Massoud Hossaini / AP / NTB scanpix
annonse

Taliban advarer sivile mot å bevege seg i nærheten av offentlige bygninger og utenlandske kontorer i Kabul siden de planlegger nye angrep.

annonse

Kunngjøringen som er sendt ut på epost, ber byens innbyggere om å unngå å gå til eller bevege seg i nærheten av «fiendens foretak».

annonse

I kunngjøringen legger Taliban skylden på afghanske myndigheter og det internasjonale samfunn for at sivile blir drept, siden «fienden bygger sine kontorer og sentre på steder der sivile blir brukt som skjold».

Antall sivile som blir drept, har økt kraftig de siste årene, særlig i hovedstaden Kabul der både Taliban og IS sto bak 20 større angrep det siste året. Til sammen 288 sivile er drept i tre av Talibans og seks av IS’ angrep.

annonse
annonse

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.