Politiet i Vestli i Groruddalen etter meldinger om skyting og bråk mellom ungdommer. Credit: NTB scanpix
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Den norske modellen er å være snill og hjelpsom. Det hjelper ikke med straff og sanksjoner. Vår velvilje var ment å smitte. Politiet skal ikke anta at noen er kriminelle. De skal ikke stoppe noen på mistanker. De skal være et «kompispoliti».

Nå sist er det natteravnene på Stovner som etter et møte med politiet har fått beskjed om å være mindre autoritære. Det er så klart deres feil at de blir kastet stein på. De har gått med hunder, og det provoserer jo muslimer, som synes hunden er uren.

Da tilpasser Norge seg til det. Ja, bare vi blir snille og ettergivende nok, blir de nye landsmennene kanskje ikke så sinte og aggressive? Men det er tvert imot. Vår ettergivenhet vil i unge menns logikk oppfattes som svakhet.

Snillisme, er det rette ord

Utlendinger som kommer til Norge møter et absurd og enkelt utnyttbart system. Svært mange starter sitt opphold på en eller flere løgner. Om hvem de er, hvor gamle de er, fra hvilket land, med hvem eller hvor mange de er gift.

Et stort antall nordmenn jobber med å finne ut av hvem disse asylsøkerne er, behandle søknader, klager, anker, lære dem norsk, gi hjelp, støtte, tannlegebehandling osv. osv. De mottar gjerne millioner av kroner i løpet av noen år.

Ikke alle som kommer finner seg til rette som «snyltere». Noen ønsker å ta ansvar for eget liv, å klare seg selv. Disse individene må vi anerkjenne og applaudere.

Men systemet må endres fra roten (ideologien) og opp. Vi trodde vi kunne avskaffe krav, sanksjoner og autoritet. Men det går ikke.

I det minste ikke når man har å gjøre med folk som ikke føler tilhørighet, som nettopp har kommet, som føler seg som fremmede. Og som i mange tilfeller er unge menn, voksne menn – og fra klankulturer.

Norge er nødt til å endre innstilling, sosialisering og utdanning raskt. Og for politiske løsninger, kan vi like godt se til Danmark først som sist. Det er ingen grunn til å vente i 5-10 år slik vi har hatt for vane.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]