Palestinakommiteen holder Nakba-markering utenfor den israelske ambassade i Parkveien i Oslo. Markering i anledning Nakba-dagen, og USAs flytting av ambassaden til Jerusalem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

På tirsdag forrige uke kunne Resett rapportere at det fant sted en demonstrasjon til støtte for Palestina i Oslo sentrum samme dag. I løpet av demonstrasjonen skal det ha blitt ropt hatske slagord mot jøder. Flere demonstranter skal ha ropt “Khaybar, Khaybar, dere jøder” på arabisk, et slagord som refererer til en voldelig massakre på jøder utført av profetene Muhammed i sin tid.

Pressesjefen i SV har hevdet at partiet ikke var blant arrangørene av demonstrasjonen, på tross av at Aftenposten har skrevet dette i sin artikkel om saken. Resett har dessuten henvendt seg til Palestinakomiteen for en kommentar på de antisemittiske ropene. De fikk med seg opptrinnet, men sier de ikke var klar over de jødefiendtlige elementene.

– De ble stanset av meddemonstranter og av vakter, hevder Kathrine Jensen, som leder Palestinakomiteen i Norge.

annonse

Hun påstår at komiteen ikke nører opp under jødehat, og presiserer at de antisemittiske slagordene ikke var ønskede fra komiteens side.

– Vil dere forsøke å distansere dere fra slike ekstremister i fremtiden eller er det viktigere med en felles front mot Israel?

– Vi nører ikke opp under jødehat. Disse elementene var hverken ønskede eller inkluderte. Vi aksepterer ikke slike demonstranter og de er ikke ønsket i våre rekker. Vi anser det ikke som “viktigere med en felles front mot Israel”, sier Jensen avslutningsvis.

Annonser
  • 145
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]