Palestinakommiteen holder Nakba-markering utenfor den israelske ambassade i Parkveien i Oslo. Markering i anledning Nakba-dagen, og USAs flytting av ambassaden til Jerusalem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

På tirsdag forrige uke kunne Resett rapportere at det fant sted en demonstrasjon til støtte for Palestina i Oslo sentrum samme dag. I løpet av demonstrasjonen skal det ha blitt ropt hatske slagord mot jøder. Flere demonstranter skal ha ropt «Khaybar, Khaybar, dere jøder» på arabisk, et slagord som refererer til en voldelig massakre på jøder utført av profetene Muhammed i sin tid.

annonse

Pressesjefen i SV har hevdet at partiet ikke var blant arrangørene av demonstrasjonen, på tross av at Aftenposten har skrevet dette i sin artikkel om saken. Resett har dessuten henvendt seg til Palestinakomiteen for en kommentar på de antisemittiske ropene. De fikk med seg opptrinnet, men sier de ikke var klar over de jødefiendtlige elementene.

annonse

– De ble stanset av meddemonstranter og av vakter, hevder Kathrine Jensen, som leder Palestinakomiteen i Norge.

Hun påstår at komiteen ikke nører opp under jødehat, og presiserer at de antisemittiske slagordene ikke var ønskede fra komiteens side.

annonse
annonse

– Vil dere forsøke å distansere dere fra slike ekstremister i fremtiden eller er det viktigere med en felles front mot Israel?

– Vi nører ikke opp under jødehat. Disse elementene var hverken ønskede eller inkluderte. Vi aksepterer ikke slike demonstranter og de er ikke ønsket i våre rekker. Vi anser det ikke som «viktigere med en felles front mot Israel», sier Jensen avslutningsvis.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.