Amsterdam, Nederland. Foto: REUTERS/Michael Kooren
Del saken
 • 293
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvert år blir mer enn tusen nederlandske jenter utsatt for fenomenet “grooming”, og blir presset til sexslaveri av unge menn med migrantbakgrunn. Dette avsløres i en etterforskning.

Såkalte “loverboys” bruker alkohol, andre rusmidler og gaver for å forføre unge jenter til å ha sex med dem, for så å ta bilder av, eller filme selve akten. Bildene eller filmene brukes så for å presse de sårbare, nederlandske jentene til å prostituere seg. Dette rapporterer Algemeen Dagblad .

– Disse mennene er hovedsakelig marokkanere, tyrkere, folk fra Karibien og romfolk. Langt de fleste har innvandrerbakgrunn, sier Gideon van Aartsen fra Watch Nederland, en organisasjon som koordinerer med politiet i innsatser for å bekjempe seksuell utnyttelse.

Han forteller den nederlandske avisen at det å selge sex med jenter i skolealderen er en “lukrativ forretning”, der de unge mennene kan tjene opp til 800 euro dagen på en jente. De fleste av disse mennene er også involvert i annen kriminalitet, som transport av narkotika og våpen.

Årlig blir rundt 1400 jenter i Nederland offer for disse såkalte “loverboys”, et begrep som benyttes i landet for å beskrive unge menn som lurer mindreårige jenter til å være intime med dem, for så å tvinge dem inn i slaveri.

Eksperter i politiet forteller at med smarttelefoner er det ikke lenger nødvendig for gjerningsmennene å overbevise offeret om at de er i et forhold, som pleide å være tilfelle ved “grooming” tidligere.

Gideon van Artsen beskriver for Algemeen Dagblad noen av grusomhetene jentene blir utsatt for.

– Disse jentene, som er mindreårige, blir gitt ordre som “sørg for å ta med deg tre venner, og jeg vil la deg komme unna med å ha sex med fem menn færre hver dag”.

Som i de lignende tilfellene av muslimske voldtektsgjenger i Storbritannia, er det stort sett sårbare, unge jenter fra lavere samfunnslag og ustabile hjem, som blir offer for “loverboys” i Nederland.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 293
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]