Amsterdam, Nederland. Foto: REUTERS/Michael Kooren
annonse
annonse

Hvert år blir mer enn tusen nederlandske jenter utsatt for fenomenet “grooming”, og blir presset til sexslaveri av unge menn med migrantbakgrunn. Dette avsløres i en etterforskning.

Såkalte “loverboys” bruker alkohol, andre rusmidler og gaver for å forføre unge jenter til å ha sex med dem, for så å ta bilder av, eller filme selve akten. Bildene eller filmene brukes så for å presse de sårbare, nederlandske jentene til å prostituere seg. Dette rapporterer Algemeen Dagblad .

– Disse mennene er hovedsakelig marokkanere, tyrkere, folk fra Karibien og romfolk. Langt de fleste har innvandrerbakgrunn, sier Gideon van Aartsen fra Watch Nederland, en organisasjon som koordinerer med politiet i innsatser for å bekjempe seksuell utnyttelse.

annonse

Han forteller den nederlandske avisen at det å selge sex med jenter i skolealderen er en “lukrativ forretning”, der de unge mennene kan tjene opp til 800 euro dagen på en jente. De fleste av disse mennene er også involvert i annen kriminalitet, som transport av narkotika og våpen.

Årlig blir rundt 1400 jenter i Nederland offer for disse såkalte “loverboys”, et begrep som benyttes i landet for å beskrive unge menn som lurer mindreårige jenter til å være intime med dem, for så å tvinge dem inn i slaveri.

Eksperter i politiet forteller at med smarttelefoner er det ikke lenger nødvendig for gjerningsmennene å overbevise offeret om at de er i et forhold, som pleide å være tilfelle ved “grooming” tidligere.

annonse

Gideon van Artsen beskriver for Algemeen Dagblad noen av grusomhetene jentene blir utsatt for.

– Disse jentene, som er mindreårige, blir gitt ordre som “sørg for å ta med deg tre venner, og jeg vil la deg komme unna med å ha sex med fem menn færre hver dag”.

Som i de lignende tilfellene av muslimske voldtektsgjenger i Storbritannia, er det stort sett sårbare, unge jenter fra lavere samfunnslag og ustabile hjem, som blir offer for “loverboys” i Nederland.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon