Ap-politiker Åsmund Aukrust blir rørt når han ser Palestinske flagg veive i hovedstaden han bor i. Foto: Jon Olav Nesvold / Cornelius Poppe/ NTB scanpix
annonse

Tirsdag i forrige uke ble det oppfordret til drap av jøder i en demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i Oslo.

Aftenposten skrev at demonstrantene ropte “boikott Israel” og “fri Palestina”, men Resett erfarte at det forekom langt mer brutale slagord, på arabisk.

– “Khaybar khaybar ya yahud” (Khaybar, Khaybar, dere jøder), lød det fra flere mannlige demonstranter, tilsynelatende av utenlandsk bakgrunn. Dette er en referanse til en massakre på jøder utført av Muhammed ved Khaybar-oasen i år 628.

annonse

En av de som marsjerte med Palestinerne i Oslos gater var Arbeiderpartiets Åsmund Aukrust, på Facebook forteller han hvor vakkert det var.

– Vakkert – og rørende – å se Karl Johans gate fylles opp med palestinske flagg.
Palestine – we are you with you in the struggle, skriver han på Facebook.

To dager senere feiret Norge 17. mai. Den tidligere AUF-nestlederen hadde ikke lagt ut bilder fra feiringen. Ikke engang en gratulasjonsmelding.

Annonser
  • 1.3K
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]