Illustrasjonsbilde. SCANPIX
annonse

I går våknet Norges befolkning opp til nyheten at moskéjengere kaster stein på natteravner og politi «fordi de kjeder seg».

annonse

Leder ved Stovner ungdomsråd, Ayoub Zannachi, fortalte Aftenposten at steinkastingen er blåst unødvendig mye opp i media, og at de som peprer natteravner med stein egentlig er fine ungdommer som ber til Allah i kveldsbønnen i nærmeste moské.

annonse

Litt senere på dagen kom enda en bombe som sendte sjokkbølger og frustrasjon gjennom norske hus og hytter, da politiet hadde blitt enige med natteravnene om å være mindre autoritære. Hunder får de heller ikke lov å ta med seg.

Skal selv rydde opp

Nå engasjerer flere seg. Det er Mohsan Raja som ifølge VG er initiativtaker til prosjektet Nattevaktene.

annonse
annonse

– Å få unge bort fra gaten er litt vanskelig, men det gjelder å få dem til å tenke på en annen måte. Dialog og kommunikasjon har mye å si, sier Mohsan Raja.

Mohsan Raja ble av Aftenposten kåret til årets Osloborger i 2015. Etter kåringen ble det blant annet kjent Raja hadde hyllet Sharia-lover på Facebook, og at han ønsket død over Israel.

Moshan Raja viser seg å være en tilhenger Sharia-lover.

Til VG sier Raja at nattevaktene skal «ta en tur for å se hva som skjer i området».

Det gjenstår å se om tiltaket fører til mindre eller mer kriminalitet, og hvilke regler og normer Nattevaktene ønsker å formidle.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.