Illustrasjonsbilde. SCANPIX
annonse
annonse

I går våknet Norges befolkning opp til nyheten at moskéjengere kaster stein på natteravner og politi “fordi de kjeder seg”.

Leder ved Stovner ungdomsråd, Ayoub Zannachi, fortalte Aftenposten at steinkastingen er blåst unødvendig mye opp i media, og at de som peprer natteravner med stein egentlig er fine ungdommer som ber til Allah i kveldsbønnen i nærmeste moské.

Litt senere på dagen kom enda en bombe som sendte sjokkbølger og frustrasjon gjennom norske hus og hytter, da politiet hadde blitt enige med natteravnene om å være mindre autoritære. Hunder får de heller ikke lov å ta med seg.

annonse

Skal selv rydde opp

Nå engasjerer flere seg. Det er Mohsan Raja som ifølge VG er initiativtaker til prosjektet Nattevaktene.

– Å få unge bort fra gaten er litt vanskelig, men det gjelder å få dem til å tenke på en annen måte. Dialog og kommunikasjon har mye å si, sier Mohsan Raja.

Mohsan Raja ble av Aftenposten kåret til årets Osloborger i 2015. Etter kåringen ble det blant annet kjent Raja hadde hyllet Sharia-lover på Facebook, og at han ønsket død over Israel.

Moshan Raja viser seg å være en tilhenger Sharia-lover.
annonse

Til VG sier Raja at nattevaktene skal “ta en tur for å se hva som skjer i området”.

Det gjenstår å se om tiltaket fører til mindre eller mer kriminalitet, og hvilke regler og normer Nattevaktene ønsker å formidle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon