Shoaib Sultan går i strupen på Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Det har ikke gått så bra for Miljøpartiet De Grønne det siste året. I valgkampen endte det med gedigen fiasko hvor partiet havnet under sperregrensen.

annonse

Bedre ble det ikke da partiets Eivind Trædal innrømmet at han dummet seg ut og tisset på seg under en debatt med Helge Lurås i Dagsnytt 18 i februar. Trædal fikk også tilbudet om å forlate NRK-studioet siden han ikke klarte å oppføre seg.

annonse

 

annonse
annonse

Brunstriper

Selv om Trædal dummet seg ut, fortsetter partiets medlemmer å gå i strupen på Resett. Den siste i rekken er Shoaib Sultan som kaller avisen for fascistisk. Sultan skriver på sin Facebook-profil at «brunstriper» ikke er passende beskrivelse av Resett, og at «det er litt verre enn det».

Kommentaren gjorde at en av hans følgere spurte om Resett er «Fascistiske og fremmedfientlige», hvor MDG-politikeren trykket «liker».

Den alvorlige anklagen er en av mange kontroversielle fra politikeren som har vært generalsekretær for Islamsk Råd Norge og er rådgiver for Antirasitisk Senter. I 2007 sa Sultan i et intervju med Fri Tanke at homofili er en synd og ville ikke omtale dødstraff mot homofile som forkastelig.

– Jeg mener at homofili er synd siden Koranen forbyr det, sa han.

Da han fikk spørsmål om han synes dødstraff mot homofile er forkastelig, ville han ikke svare ja.

– Det er et ord som ikke er en del av mitt vanlige vokabular, men dette må ikke tolkes som noen formildning av min holdning til dødsstraff, sa daværende generalsekretær i Islamsk Råd Shoaib Sultan.

Etter valget i 2015 hadde Sultan sjansen til å bli ordfører i Oslo, og i den forbindelse ble han intervjuet av TV 2 hvor han fikk spørsmål om han fremdeles synes homofili var en synd. MDG-politikeren nektet å svare på spørsmålet i videoen du kan se under.

Dagen etter gikk han imidlertid ut i Aftenposten og sa at homofili ikke er en synd. Saken topper forøvrig Google når man søker på «Shoaib Sultan homofili». Ny Tid-saken fra 2007 er ikke å finne på søkemotoren.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.