Shoaib Sultan går i strupen på Resett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har ikke gått så bra for Miljøpartiet De Grønne det siste året. I valgkampen endte det med gedigen fiasko hvor partiet havnet under sperregrensen.

Bedre ble det ikke da partiets Eivind Trædal innrømmet at han dummet seg ut og tisset på seg under en debatt med Helge Lurås i Dagsnytt 18 i februar. Trædal fikk også tilbudet om å forlate NRK-studioet siden han ikke klarte å oppføre seg.

 

Brunstriper

Selv om Trædal dummet seg ut, fortsetter partiets medlemmer å gå i strupen på Resett. Den siste i rekken er Shoaib Sultan som kaller avisen for fascistisk. Sultan skriver på sin Facebook-profil at “brunstriper” ikke er passende beskrivelse av Resett, og at “det er litt verre enn det”.

Kommentaren gjorde at en av hans følgere spurte om Resett er “Fascistiske og fremmedfientlige”, hvor MDG-politikeren trykket “liker”.

Den alvorlige anklagen er en av mange kontroversielle fra politikeren som har vært generalsekretær for Islamsk Råd Norge og er rådgiver for Antirasitisk Senter. I 2007 sa Sultan i et intervju med Fri Tanke at homofili er en synd og ville ikke omtale dødstraff mot homofile som forkastelig.

– Jeg mener at homofili er synd siden Koranen forbyr det, sa han.

Da han fikk spørsmål om han synes dødstraff mot homofile er forkastelig, ville han ikke svare ja.

– Det er et ord som ikke er en del av mitt vanlige vokabular, men dette må ikke tolkes som noen formildning av min holdning til dødsstraff, sa daværende generalsekretær i Islamsk Råd Shoaib Sultan.

Etter valget i 2015 hadde Sultan sjansen til å bli ordfører i Oslo, og i den forbindelse ble han intervjuet av TV 2 hvor han fikk spørsmål om han fremdeles synes homofili var en synd. MDG-politikeren nektet å svare på spørsmålet i videoen du kan se under.

Dagen etter gikk han imidlertid ut i Aftenposten og sa at homofili ikke er en synd. Saken topper forøvrig Google når man søker på “Shoaib Sultan homofili”. Ny Tid-saken fra 2007 er ikke å finne på søkemotoren.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]