Tommy Robinson arrestert i Leeds. AFP PHOTO/LEON NEAL
Del saken
 • 316
 •  
 •  
 •  
 •  

I går ble den britiske aktivisten og tidligere lederen for English Defence League, Tommy Robinson, arrestert da han demonstrerte og rapporterte live fra en rettsak i Leeds. Han konfronterte to tiltalte i en voldtektssak. Robinson ble anholdt av politiet og fikk deretter en ekspresskjennelse på 13 måneders fengsel for «forakt for retten».

Robinson hadde en ubetinget dom på tre måneder for samme forseelse fra Canterbury i 2017, rapporterer The Independent. Robinsons egentlige navn er Stephen Lennon. Han har den senere tiden engasjert seg i den identitære bevegelsen (Generation Identity).

Ifølge alternative medier som The Rebel Media skal det foreligge en kjennelse som gjør det ulovlig for britiske medier å rapportere om dommen mot Robinson, en såkalt «publication ban».

Flere aktivister fra den alternative høyresiden har de siste månedene blitt nektet innreise til Storbritannia.

Hør Lauren Southern snakke om arrestasjonen av Tommy Robinson.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 316
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]