Hvorfor ønsker ikke den norske pressen å snakke om arrestasjonen av Tommy Robinson? Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Sist lørdag ble den britiske aktivisten og tidligere lederen for English Defence League, Tommy Robinson, arrestert da han demonstrerte og rapporterte live fra en rettssak i Leeds. Han konfronterte to tiltalte i en voldtektssak.

Robinson ble anholdt av politiet og fikk deretter en ekspresskjennelse på 13 måneders fengsel for «forakt for retten».

Den islamkritiske aktivisten sendte direkte fra sin egen Facebook-kanal og tusenvis av mennesker ble vitne til arrestasjonen. Det ble opprettet en støttemarkering for Robinson og mange tusen møtte opp i Londons gater i går.

annonse

 

NRK, TV 2, Dagbladet, VG?

Men den etablerte norske pressen har valgt å tie om støttemarkeringen og protestene mot det britiske politiet/rettssystemet. Stillheten er mildt sagt oppsiktsvekkende siden dommen mot Robinson er høyst uvanlig.

annonse

Den siste saken fra norske TV 2 om Robinson er fra desember i fjor, om man søker på Google nyheter. Der antyder de at Tommy Robinson er en løgner som sprer falske nyheter.

Verken NRK, VG, Dagbladet er noen av de andre store i den norske pressen finner saken om ytringsfrihet og rettsovergrep interessant.

Hvorfor er Tv 2 stille etter arrestasjonen av Tommy Robinson?

Bilder og video av støttemarkering kan du se under (kun på Resett, ikke i norsk MSM):

https://twitter.com/algernond/status/1000386284467228672/photo/1

Også den populære youtuberen Stefan Molyneoux ytret seg svært kritisk til arrestasjonen:

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon