Det er et enormt engasjement for å få løslatt Tommy Robinson fra fengsel. REUTERS/Peter Nicholls
annonse

Sist lørdag ble den britiske aktivisten og tidligere lederen for English Defence League, Tommy Robinson, arrestert da han demonstrerte og rapporterte live fra en rettssak i Leeds. Han konfronterte to tiltalte i en voldtektssak.

Robinson ble anholdt av politiet og fikk deretter en ekspresskjennelse på 13 måneders fengsel for «forakt for retten».

Arrestasjonen førte til at tusenvis av mennesker demonstrerte i London i går. Mark Dimberline opprettet fredag en underskriftskampanje hvor man kan gi sin støtte.

annonse

Hittil har 240 000 mennesker skrevet under på kampanjen hos change.org.

“Tommy Robinson er blitt arrestert og fengslet for å rapportere om muslimske grooming-gjenger. En jobb som han velger å gjøre uten hensyn til sin egen sikkerhet, hvor han informerer publikum om alle de urettferdighetene som er begått i Allahs navn. Han rapporterer og informerer oss andre hva den etablerte pressen ikke ønsker å skrive om”, heter det i kampanjen.

De som vil underskrive oppropet, kan du gjøre det her.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]