Foto: AFP PHOTO / Justin TALLIS
Del saken
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  

En gruppe på 20 parlamentspolitikere i Storbritannia påkaller nå konkrete tiltak for å få bukt med de “kvalmende” voldtektsgjengene, eller “grooming gangs”. De anklager regjeringen for å ha sviktet tusenvis av ofre for seksuelle utnyttelse over hele Storbritannia.

I et brev til Home Office blir de “alarmerende” likhetene mellom de mange ulike tilfellene av grooming bemerket. Deriblant at det hovedsakelig dreier seg om menn av pakistansk opprinnelse som grovt utnytter unge, britiske jenter, gjerne fra ustabile familier og laverestående sosiale lag.

Politikerne, som i stor grad er representanter for områder der de seksuelle overgrepene har vært spesielt utbredte, uttaler til innenriksminister Sajid Javid:

– Tilfeller av gjengrelatert seksuell utnyttelse av barn, som i Rotherham, Telford og i Newcastle, skjer i tråd med en presis modell for rekruttering, manipulasjon og utnyttelse. På tross av disse fellestrekkene, vet vi ikke om det foretas noe forskning for å forstå driverne bak denne typen kriminalitet. Vi mener regjeringen bør nedsette forskning som dekker det spesifikke ved gjenggrooming, inklusive i de nasjonale nettverk der denne kriminaliteten eksisterer.

Initiativet fra representantene har funnet sted på tvers av partipolitiske skillelinjer. På toppen av listen over politikerne som stiller seg bak uttalelsen finnes Labours Sarah Champion fra Rotherham, og konservative Lucy Allan fra Telford.

– Det er absolutt kvalmende at seksuelt misbruk av barn kan skje på en industriell skala, uten at mer gjøres med det. Det er en nasjonal skandale at dette skjer i det hele tatt. Det er ikke bare i Rotherham, det skjer på tvers av Storbritannia. Det er på tide at regjeringen trer frem og stopper dette en gang for alle, sier Sarah Champion til Sky News.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]