Foto: AFP PHOTO / Justin TALLIS
annonse
annonse

En gruppe på 20 parlamentspolitikere i Storbritannia påkaller nå konkrete tiltak for å få bukt med de “kvalmende” voldtektsgjengene, eller “grooming gangs”. De anklager regjeringen for å ha sviktet tusenvis av ofre for seksuelle utnyttelse over hele Storbritannia.

I et brev til Home Office blir de “alarmerende” likhetene mellom de mange ulike tilfellene av grooming bemerket. Deriblant at det hovedsakelig dreier seg om menn av pakistansk opprinnelse som grovt utnytter unge, britiske jenter, gjerne fra ustabile familier og laverestående sosiale lag.

Politikerne, som i stor grad er representanter for områder der de seksuelle overgrepene har vært spesielt utbredte, uttaler til innenriksminister Sajid Javid:

annonse

– Tilfeller av gjengrelatert seksuell utnyttelse av barn, som i Rotherham, Telford og i Newcastle, skjer i tråd med en presis modell for rekruttering, manipulasjon og utnyttelse. På tross av disse fellestrekkene, vet vi ikke om det foretas noe forskning for å forstå driverne bak denne typen kriminalitet. Vi mener regjeringen bør nedsette forskning som dekker det spesifikke ved gjenggrooming, inklusive i de nasjonale nettverk der denne kriminaliteten eksisterer.

Initiativet fra representantene har funnet sted på tvers av partipolitiske skillelinjer. På toppen av listen over politikerne som stiller seg bak uttalelsen finnes Labours Sarah Champion fra Rotherham, og konservative Lucy Allan fra Telford.

– Det er absolutt kvalmende at seksuelt misbruk av barn kan skje på en industriell skala, uten at mer gjøres med det. Det er en nasjonal skandale at dette skjer i det hele tatt. Det er ikke bare i Rotherham, det skjer på tvers av Storbritannia. Det er på tide at regjeringen trer frem og stopper dette en gang for alle, sier Sarah Champion til Sky News.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon