Det er et enormt engasjement for å få løslatt Tommy Robinson fra fengsel. REUTERS/Peter Nicholls
Del saken
 • 529
 •  
 •  
 •  
 •  

På onsdag kveld 30. mai kl 21:59 publiserte VG sin første artikkel om arrestasjonen av og dommen mot Tommy Robinson i Leeds på fredag 25. mai. Saken ble raskt lagt langt ned på nettsiden. Tittelen er uvanlig lite spektakulær til VG å være. Det tørre «Derfor ble Tommy Robinson arrestert».

(Skjermbilde VG)

 

VG omtaler Robinson om «den tidligere høyreekstreme lederen». Lengre ned kalles han «den høyreorienterte aktivisten».

VGs artikkel er langt med avdempet enn Nettavisens karakterdrap på Robinson publisert kl. 12 på onsdag. Trolig har VG studert de negative reaksjonene hos leserne som førte til at Nettavisen måtte stenge ned kommentarfeltet. VG bruker en journalist fra det statseide BBC til å forklare hvorfor Robinson fikk som fortjent og at han ikke er en «martyr» for ytringsfriheten.

Resett brakte nyheten om Robinsons arrestasjon på lørdag morgen, og har gjentatte ganger påpekt det påfallende i at de norske gammelmediene ikke har rapportert om saken. På tirsdag ble rapporteringsforbudet opphevet fordi nye medier og enkeltpersoner på sosiale medier i og utenfor England skrev om det, ifølge dommeren.

To britiske medier hadde også anket rapporteringsforbudet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 529
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]