Redaktør i faktisk.no, Kristoffer Egeberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Faktisk.no er den siste i rekka til å “fortelle” det norske folk hvorfor Tommy Robinson ble arrestert forrige helg.  I en lang artikkel blir Robinson stemplet som høyreekstrem og 11 år gamle jenter blir omtalt som voksne.

Faktisk.no skriver:

“Tommy Robinson, som egentlig heter Stephen Yaxley-Lennon, ble fredag arrestert utenfor Leeds Crown Court. Rettssaken var en del av en stor overgrepssak i Huddersfield og andre byer som omfatter hele 29 tiltalte med sør-asiatisk bakgrunn.

annonse

Ifølge britiske medier er de tiltalt for mer enn 170 tilfeller av blant annet voldtekt, seksuelle overgrep, trafficking, bortføring og omsorgssvikt. Ofrene er 18 kvinner, som var i alderen 11–17 år da de kriminelle handlingene skjedde mellom 2004 og 2011.”

 

Får støtte fra MSM

annonse

Faktisk.no som blir støttet av millionbeløp av den etablerte pressen, deriblant NRK med Thor Gjermund Eriksen i spissen, omtaler 11 år gamle voldtektsoffer som “kvinner”.

Det er også verdt å få med seg at alle voldtektsofrene var under 18 år da overgrepene skjedde. Men likevel velger redaktør hos Faktisk.no, Kristoffer Egeberg, å godkjenne saken.

Egeberg har en fortid som redaksjonssjef i Dagbladet og har fått ansvaret for å drive nettsiden med støtte fra NRK, TV 2, VG og Dagbladet.

 

NRK skylder på prioriteringer

Videre i artikkelen kommer det frem at NRK ennå ikke har skrevet om fengslingen av Tommy Robinson.

annonse

Fagredaktør i NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, skriver i en e-post til Faktisk.no at det er mange, både prinsipielle og interessante saker fra verden der ute, som ikke kommer med i den norske dekningen hver eneste dag.

– Vi må gjøre et utvalg ut fra hva vi mener er mest interessant. Arrestasjonen av Robinson skjedde samme dag som irene gikk til folkeavstemming om forbudet mot abort i Irland. Vi prioriterte å sende vår London-korrespondent til Dublin for å dekke den, var unnskyldningen til Berge.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon