Redaktør i faktisk.no, Kristoffer Egeberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Faktisk.no er den siste i rekka til å “fortelle” det norske folk hvorfor Tommy Robinson ble arrestert forrige helg.  I en lang artikkel blir Robinson stemplet som høyreekstrem og 11 år gamle jenter blir omtalt som voksne.

Faktisk.no skriver:

“Tommy Robinson, som egentlig heter Stephen Yaxley-Lennon, ble fredag arrestert utenfor Leeds Crown Court. Rettssaken var en del av en stor overgrepssak i Huddersfield og andre byer som omfatter hele 29 tiltalte med sør-asiatisk bakgrunn.

Ifølge britiske medier er de tiltalt for mer enn 170 tilfeller av blant annet voldtekt, seksuelle overgrep, trafficking, bortføring og omsorgssvikt. Ofrene er 18 kvinner, som var i alderen 11–17 år da de kriminelle handlingene skjedde mellom 2004 og 2011.”

 

Får støtte fra MSM

Faktisk.no som blir støttet av millionbeløp av den etablerte pressen, deriblant NRK med Thor Gjermund Eriksen i spissen, omtaler 11 år gamle voldtektsoffer som “kvinner”.

Det er også verdt å få med seg at alle voldtektsofrene var under 18 år da overgrepene skjedde. Men likevel velger redaktør hos Faktisk.no, Kristoffer Egeberg, å godkjenne saken.

Egeberg har en fortid som redaksjonssjef i Dagbladet og har fått ansvaret for å drive nettsiden med støtte fra NRK, TV 2, VG og Dagbladet.

 

NRK skylder på prioriteringer

Videre i artikkelen kommer det frem at NRK ennå ikke har skrevet om fengslingen av Tommy Robinson.

Fagredaktør i NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, skriver i en e-post til Faktisk.no at det er mange, både prinsipielle og interessante saker fra verden der ute, som ikke kommer med i den norske dekningen hver eneste dag.

– Vi må gjøre et utvalg ut fra hva vi mener er mest interessant. Arrestasjonen av Robinson skjedde samme dag som irene gikk til folkeavstemming om forbudet mot abort i Irland. Vi prioriterte å sende vår London-korrespondent til Dublin for å dekke den, var unnskyldningen til Berge.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]