Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.
annonse

Den for noen anerkjente TV 2-journalisten Fredrik Græsvik har havnet i klageboka til PFU.

annonse

Bilde av PFU-klagen deles nå på sosiale medier. Der stilles det spørsmål til TV 2-journalistens troverdighet og integritet, og hans rolle som seriøs journalist.

annonse

Resett har ved flere anledninger fremlagt Græsviks Twitter-angrep på den amerikanske presidenten. Han har også fått kritikk fra egne følgere for å være besatt av Donald Trump.

For to uker siden slettet han sin egen twitter-melding etter massiv kritikk da han angrep en norsk dyslektiker.

annonse
annonse

Dette står i klagen til PFU:

Det henvises til at den redaksjonelle aktør skal ha en uavhengighet, troverdighet og integritet i sin rolle. Som TV 2s reporter i USA dekker han ikke sin rolle objektiv når han rapporterer om USAs president. Om dere tar et representativt utvalg, vil det være avvik i forhold til de nyhetsartikler der han vinkler presidenten negativt i forhold til positivt, etter en vekting.

Når en ser den aktive og ensidige twittringen av presidenten på hans private Twitter-konto, kan en konkludere med en stor subjektiv fremstilling i sin nyhetsfremstiling. Det går ut over troverdighet til både reporter og nyhetskanal forøvrig. Jeg stiller også spørsmål med om reporteren har integritet, ved en slik aktivitet på Twitter.

Ber om at dette tas på største alvor når en ser hvordan spørsmål om objektivitet og nøytral vinkling i nyheter er en høyst aktuell problemstilling, etter at nye sosiale medier har vokst frem.

Fredrik Græsvik klaget inn til PFU.

 

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.