Gunnar Stavrum sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 • 452
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett kunne for kort tid siden rapportere om massiv leserflukt fra Nettavisens siden årsskiftet, i etterkant av endringene i avisens eierforhold, og det som ses som en politisk motivert kursendring fra avisens side.

Medier24 har fått tilgang til en intern e-post fra Nettavisens Gunnar Stavrum, til de ansatte i mediet. I e-posten advarer Stavrum om en “massiv lekkasje til Rights, Document og Resett”.

– For Nettavisen er dette farlig, skriver redaktøren i e-posten som etter sigende ble sendt til de ansatte i redaksjonen allerede i slutten av april.

Ifølge redaktør Stavrum har de såkalte “hardlinerne” forlatt Nettavisen for Resett, på grunn av “en strengere praksis i kommentarfeltene”.

Ifølge Nettavisens sjefredaktør oppfattes avisen som mer lik Amedia, noe som gjør den mindre populær blant “gamle fans”, heter det i e-posten.

E-posten inneholder en sentral anmodning til de ansatte:

– Hvordan kan vi komme på offensiven igjen på saksområder som innvandring, integrasjon, islam, sosiale problemer på Oslo øst, etc.

Stavrum har bekrefter til Medier24 at han skrev e-posten. Medier24 spør sjefsredaktøren om han er bekymret for leserflukten til “ytre høyre”, noe Stavrum påstår at han ikke er. Han bekrefter at han mener det vil være “bedre for samfunnet” å lese om de vanskelige temaene hos Nettavisen enn hos det Stavrum kaller “ytterliggående nettsteder”, som for eksempel Resett.

– Disse sakene på Nettavisen vil fremstå som helt annerledes. Ta for eksempel oppmerksomheten rundt britiske Tommy Robinson. Det gikk mange dager før norske medier omtalte saken, og vi fikk en strøm av henvendelser om hvorfor ikke “mainstream media” dekket denne saken. Så skriver vi en journalistisk bearbeidet nyhetssak om det, og de samme folkene blir helt rabiate fordi vi ikke har laget en propaganda-artikkel til hans forsvar, men omtaler ham som høyreekstremist. Noe han jo må kunne kalles, sier Stavrum til Medier24 uten å utdype hvorfor.

Aftenposten omtalte samme sak i en artikkel der Robinson derimot beskrives som en islamkritiker og som aktivist. Resett er dessuten betegnet av Aftenposten artikkel som nettavis, og Resett-redaktør Helge Lurås blir intervjuet.

Gunnar Stavrum er ikke glad for at e-posten han sendte ut er blitt lekket.

– Å lekke interne e-poster er illojalt, det er i strid med vanlig opptreden for medarbeidere. Spesielt hvis det skaper et misvisende inntrykk av den interne diskusjonen

Nettavisen klubbleder Kjetil Meland sier at klubben er overens med ledelsen i avisen om hva slags redaksjonell linje som skal føres. Han sier at lekkasjene til blant annet Resett ikke betyr at Nettavisen skal gjøre som de nye mediene. Men e-postlekkasjen liker klubben “jævla dårlig”.

– Vi er opptatt av å fortsatt ha et godt debattklima med Gunnar, sier Mæland.

Videre mener Mæland at Nettavisen skal sette fokus på problemer med innvandring og integrering, men “ikke fyre opp under fremmedfrykt”. Klubblederen utdyper ikke hva som skiller mellom disse strategiene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 452
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]