Leserne flykter fra Nettavisen. Foto: NTB Scanpix.
Del saken
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Nettavisens besøkstall viser en dyster statistikk. På starten av 2018 har avisen mistet over en halv million lesere.

For seks måneder siden ble Nettavisen kjøpt opp av Amedia. Redaktør Gunnar Stavrum uttalte den gang at avisen kom til å bli bedre på medier.

– Det delte eierskapet har fungert utmerket fram til i dag. Men etter hvert som vi har vokst oss større og sterkere, er det bra at selve avisen Nettavisen nå får en, sterk strategisk eier med kompetanse på medier, sa Stavrum til egen avis etter overtakelsen.

Men etter en liten opptur før nyttår, viser tall fra trafficestimate.com at det kun har gått en vei i 2018. Avisen har mistet 600 000 av sine månedlige unike besøkende. Det er nedgang på over 20%.

Krangling innad i Nettavisen

Grunnen til at Nettavisen har mistet lesere kan være mange. Kun for et par dager siden kunne Resett melde at avisen stengte eget kommentarfelt etter å ha fått massiv kritikk for å ha stemplet den fengslede Tommy Robinson som “høyreekstremist”.

For to uker siden uttalte journalister i avisen at de skammet seg over at redaktør Gunnar Stavrum hadde sluppet til et innlegg av Karine Haaland, som de mente var rasistisk. Dette førte til splid innad i Nettavisen mellom redaktør og ansatte.

I USA har Roy Kvatningen fått rollen med å fotfølge president Donald Trump. Ingen av hans artikler har åpent kommentarfelt, og flere har reagert med sinne på sosiale medier hvordan Kvatningen har en ensidig, negativ og lite balansert dekning av den amerikanske presidenten.

Les også dagens leder om Mediekrigen.

Nettavisen var en gang motvekten til den etablerte røde pressen som VG, Dagbladet, NRK og Tv2. De var også kjent for å ha et levende kommentarfelt. Nå som de er styrt av Amedia har kommentarfeltet blitt borte og leserne flyktet.

Ifølge en intern epost fra sjefredaktør Gunnar Stavrum til de ansatte som bransjenettstedet Medier24 har fått tak, i er det til Rights, Document og Resett at Nettavisens lesere har gått. Det beskrives i eposten som en “massiv lekkasje”. Artikkelen er bak betalingsmur.

Resett har kommentarfelt på alle sine saker. Det gjør at alle stemmer blir hørt. Skjermdump Resett kommentarfelt.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]