Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse

Syriafareren Aisha Shezadi, som nylig ba UD om hjelp til å komme tilbake til Norge, er under etterforskning for deltakelse i en terrororganisasjon.

annonse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor Aftenposten at de startet etterforskning av kvinnen fra Bærum for noen måneder siden. Foreløpig er det ikke tatt ut noen siktelse.

annonse

– Vi mistenker henne for deltakelse i en terrororganisasjon, sier Martin Bernsen, informasjonssjef i PST.

Aisha Shezadi (26) reiste til Syria i august 2014 og bosatte seg i et område kontrollert av Den islamske staten (IS). I et brev levert til UD i slutten av mai, fortalte kvinnen at hun befinner seg i en flyktningleir nordøst i Syria og at hun vil tilbake til Norge.

annonse
annonse

Shezadi har tidligere sagt til Aftenposten at hun ikke har gjort noe galt, og at norske myndigheter ikke har grunnlag til å straffe henne.

– Men siden jeg er muslim og ikke godt likt hos den norske befolkning, vil jeg ikke bli overrasket om jeg blir straffet for ett eller annet, sa hun.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.