Christian Tybring Gjedde snakker med den norske pressen. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Christian Tybring-Gjedde roser sitt eget parti etter at bruk av burka og niqab blir forbudt til høsten. Han sender nå stikk mot den etablerte pressen som omtalte ham som «rasist» og «islamofob» etter burka-utspill for åtte år siden.

Tirsdag vedtok Stortinget et nasjonalt forbud mot å bruke ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler, høyere utdanning og opplæring av nyankomne innvandrere etter introduksjonsloven.

Når skolen starter igjen i august vil dette være forbudt. Foto: Pixabay.

Forbudet vil gjelde fra august.

En som koser seg over at den nye loven trer i kraft allerede til høsten er kanskje den som har vært den største motstanderen av det kvinnediskriminerende plagget, Christian Tybring-Gjedde (Frp). Allerede for åtte år siden sa han følgene fra talerstolen på Stortinget:

«Forbud mot niqab og burka kommer til å komme i hele Europa. Det kommer til å komme i Norge også – ikke i dag, ikke med dette stortingsflertallet, men enkelte av disse partiene kommer til å forandre mening.»

 

Tapt kamp

Tybring-Gjedde skriver på Facebook at samtlige i den etablerte norske pressen fordømte ordene til Frp-politikeren, og at han ble kalt islamofob og rasist i avisene.

Nå ha pipa fått en annen lyd. Fordømmelsen er ikke like sterk. Men Tybring-Gjedde mener at de kjemper en tapt kamp.

– Forslaget FrP fremmet i 2010 inkluderte et totalforbud mot plaggene i det offentlige rom. Også dette vil komme etter hvert. De øvrige partiene og MSM skal imidlertid fortsette å bøye seg for totalitære krefter i muslimske miljøer en stund til. Prisen for denne underkastelsen for muslimske menn er det muslimske kvinner som må bære, skriver han på Facebook. 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]