Iftar på Rådhuspladsen

Vælg HD for bedre lyd og billede. Her ses en kort video med Iftar samt kaldet til bøn på Rådhuspladsen i København i aftes. Sikke en smuk begivenhed. Må Allāh belønne alle de involverede parter, ameen.

Posted by IslamGuide.dk on Sunday, June 10, 2018
Del saken
 • 293
 •  
 •  
 •  
 •  

For en stund siden kunne Resett rapportere at franske politikere og borgere markerte sin motstand mot at muslimer benyttet det offentlige rom til bønn i Paris-forstaden Clichy, etter at flere hendelser, etter at muslimer samlet seg for å be på markedet i forstaden hver fredag i månedsvis.

Å bruke det offentlige rom for bønn er svært omstridt i det sekulære Frankrike. Bønn på gater og torg er blitt ansett for å være maktdemonstrasjoner. Men det er ikke bare her muslimer bosatte i Europa demonstrerer sin religion offentlig.

Vårt broderfolk mot sør har gjort seg kjent for en tøffere retorikk i migrasjonsspørsmål, og en offensiv kritikk av islam og multikultur. Det har ikke hindret muslimer i landet fra å hevde sin religiøse identitet. Lørdag samlet en stor mengde muslimer seg på Rådhusplassen i Danmarks hovedstad København, for å avholde såkalt Iftar, offentlig kall til bønn før solnedgang, for å markere slutten på dagens faste.

I et videoklipp som er lagt ut på Facebook, får man se en folkemengde som sitter på bakken på Rådhusplassen, et sted mange nordmenn kjenner og elsker. Fra en høyttaler låter høylytt bønnerop, på klassisk islamsk manér.

På grunn av arrangementets størrelse og påtrengende natur, midt i hjertet av den danske hovedstaden, vekker videoen harme blant dansker i sosiale medier, blant annet på Facebook:

– Det kan umulig være tillatt. Hvor er politiet?

– Vi skal åpenbart islamisere, når våkner politikerne opp?

En amerikansk radiovert, Cliff Gerhart, overværte tilfeldigvis seansen, og streamet direkte til Facebook. På et bilde fra begivenheten syns vakter utplassert for å holde kontroll på arrangementet.

Foto: Skjermdump fra Uriaposten

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 293
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]