Iftar på Rådhuspladsen

Vælg HD for bedre lyd og billede. Her ses en kort video med Iftar samt kaldet til bøn på Rådhuspladsen i København i aftes. Sikke en smuk begivenhed. Må Allāh belønne alle de involverede parter, ameen.

Posted by IslamGuide.dk on Sunday, June 10, 2018
annonse

For en stund siden kunne Resett rapportere at franske politikere og borgere markerte sin motstand mot at muslimer benyttet det offentlige rom til bønn i Paris-forstaden Clichy, etter at flere hendelser, etter at muslimer samlet seg for å be på markedet i forstaden hver fredag i månedsvis.

annonse

Å bruke det offentlige rom for bønn er svært omstridt i det sekulære Frankrike. Bønn på gater og torg er blitt ansett for å være maktdemonstrasjoner. Men det er ikke bare her muslimer bosatte i Europa demonstrerer sin religion offentlig.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Vårt broderfolk mot sør har gjort seg kjent for en tøffere retorikk i migrasjonsspørsmål, og en offensiv kritikk av islam og multikultur. Det har ikke hindret muslimer i landet fra å hevde sin religiøse identitet. Lørdag samlet en stor mengde muslimer seg på Rådhusplassen i Danmarks hovedstad København, for å avholde såkalt Iftar, offentlig kall til bønn før solnedgang, for å markere slutten på dagens faste.

I et videoklipp som er lagt ut på Facebook, får man se en folkemengde som sitter på bakken på Rådhusplassen, et sted mange nordmenn kjenner og elsker. Fra en høyttaler låter høylytt bønnerop, på klassisk islamsk manér.

annonse
Reklame

På grunn av arrangementets størrelse og påtrengende natur, midt i hjertet av den danske hovedstaden, vekker videoen harme blant dansker i sosiale medier, blant annet på Facebook:

– Det kan umulig være tillatt. Hvor er politiet?

– Vi skal åpenbart islamisere, når våkner politikerne opp?

En amerikansk radiovert, Cliff Gerhart, overværte tilfeldigvis seansen, og streamet direkte til Facebook. På et bilde fra begivenheten syns vakter utplassert for å holde kontroll på arrangementet.

Foto: Skjermdump fra Uriaposten

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.