Ingen arabisk slakter vil nærme seg grisen. Foto: Reuters/Chaiwat Subprasom
Del saken
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  

En skikkelig grisehistorie fra vårt naboland. Sverige har innført noe de kaller “snabbspår”, for å få migrantene i arbeid. Det innebærer at folk med spesialkompetanse på et eller annet felt skal ut i arbeidslivet så “snabbt som möjligt”. Svenska Dagbladet har rapportert om dette geniale initiativet, som de fleste sannsynligvis vil si er et godt tiltak. Men avisen har ennå ikke funnet noe gledelig å slå opp, og selv Arbetsförmidlingens sjef Mikael Sjöberg innrømmer nå, noe resignert, at “snabbspåren kommer aldrig att bli någon volymaktivitet.

Så kommer problemløseren, landsfaderen og feministen Stefan Löfven på banen:

– Alla som kan jobba ska jobba, det är mitt motto och det kommer jag inte att ge mig på!

Han er selv sveiser, men må lete lenge etter slik kompetanse blant asylsøkerne. Men hva med slaktere? De er det mange av blant araberne, og selv om de ikke er høyskoleutdannet så vet vi at de kan de svinge både øks og kniver. Det ble registrert 100 slaktere i svenske flyktningmottak. Her var det altså en gjeng som omgående burde få jobber i Sverige, og så kunne de lære seg språket samtidig. De har sikkert sin egen, grove, sjargong, men kult og berikende for svenskene å lære seg noe nytt fra nye landsmenn, som nå snabbt blir en del av Sverges kultur. Tiltaket på vegne av slakterne ble skrytt opp i skyene, her var det opplagt en suksessfaktor på arbeidsmarkedet! Enda bedre enn kamelprosjektet fra Göteborg?  – som dessverre havarerte da kommunale bidrag og kameldrivere plutselig forsvant til Somalia.

Resultatet av innsatsen etter “snabbspåret”: Hvor mange fikk jobb i Sveriges mange slakteribedrifter? Svar: Ingen. Grisen fikk skylden! Ingen arabisk slakter vil nærme seg grisen, heller arbeidsløs og på svensk trygd. Når politikerne blir konfrontert med dette, blir de overrasket og stotrende. Hvorfor er de så virkelighetsfjerne? Er det lov å karakterisere denne historien som “svenske tilstander”,  eller kan vi få en bot for å si det?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 88
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]