Arkivfoto fra 2013 av politi og medlemmer av gjengen Loyal To Familia. Foto: Scanpix DK / NTB scanpix
annonse
annonse

Den danske regjeringen har innført en skjerpelse av lovgivningen, som har som resultat at gjengmedlemmer nå vil bli straffet ekstra hardt. Dansk påtalemyndighet har reist tiltale i en sak som ifølge dansk TV2 vil sende “rystelser gjennom det københavnske gjengmiljøet”.

Så mange som 15 gjengmedlemmer fra gjengen Loyal to Familia (LTF) tiltales for drapsforsøk mot seks personer i en rivaliserende gjeng. Dersom de blir funnet skyldige, risikerer de fengsel i 20 år, eller på livstid.

– Det er en meget omfattende sak med 15 tiltalte, og det er en meget grov sak. Særlig drapsforsøket på de fem ledende medlemmer av den rivaliserende gjengen, sier Thomas Hugger, som er aktor i saken.

annonse

Det danske Folketinget innførte nemlig i fjor de historiske straffeskjerpelsene som en del av en såkalt gjengpakke. Skjerpelsene innebærer at straffen kan dobles dersom kriminalitet er begått som en del av en konflikt mellom gjenger.

Aktor Hugger understreker behovet for stenge straffer i den angjeldende saken.

– Vi vil gå etter særdeles harde straffer, dersom de blir dømt. Men mer konkrete kan vi ikke være ennå, sier han.

annonse

Drapsforsøket skal ha funnet sted i Mjølnerparken på Nørrebro. De rivaliserende gjengmedlemmene klarte å komme seg unna, men LTFs fremgangsmåte fremstår som såpass planlagt at tiltale for drapsforsøk er reist.

Ifølge dansk lov skal alle de 15 anses som like skyldige dersom de blir dømt, da ugjerningen skal ha blitt begått i forening, og ha funnet sted etter en forutgående avtale. Påtalemyndigheten behøver derfor ikke å vise hvem som har knivstukket, eller hvem som har brukt balltre. Alle de tiltalte er varetektsfengslet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon