Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Hydro avviser at det har vært nye utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Det formelle svaret leveres myndighetene mandag.

annonse

I en pressemelding fra Ministério Público fredag ble Hydro anklaget for nye utslipp fra Alunorte-anlegget. Myndighetsorganet, som beskrives som en kombinasjon av statsadvokatembete og sivilombudsmann, ga Hydro 48 timer til å forklare seg.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier at selskapet har løpende kontakt med brasilianske myndigheter om saken.

– Vi har allerede gitt noe informasjon til Ministério Público og vil formelt svare mandag, noe som vil være i henhold til fristen som er gitt, sier Molland til NTB.

annonse
Reklame

Hydro avviser at det har vært noen ny lekkasje fra rødslamdeponiet. Derimot har regnvann kommet i kontakt med jordmasser utenfor anlegget.

– Anlegget har ved etableringen av et deponi tatt ut jordmasser og plassert det på utsiden for fremtidig rehabilitering. Det har så regnet på dette området, og regnvannet har i kontakt med jordmassene blitt skittent, forklarer Molland.

Påstandene om det nye utslippet kom samme dag som statsadvokaten i Brasil opplyste at Hydro har gått med på de fleste kravene Brasil stilte i forhandlingene om Alunorte. Molland sier at bekymringsmeldingen fredag ikke vil stå i veien for forhandlingene.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.