Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hydro avviser at det har vært nye utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Det formelle svaret leveres myndighetene mandag.

I en pressemelding fra Ministério Público fredag ble Hydro anklaget for nye utslipp fra Alunorte-anlegget. Myndighetsorganet, som beskrives som en kombinasjon av statsadvokatembete og sivilombudsmann, ga Hydro 48 timer til å forklare seg.

Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier at selskapet har løpende kontakt med brasilianske myndigheter om saken.

– Vi har allerede gitt noe informasjon til Ministério Público og vil formelt svare mandag, noe som vil være i henhold til fristen som er gitt, sier Molland til NTB.

Hydro avviser at det har vært noen ny lekkasje fra rødslamdeponiet. Derimot har regnvann kommet i kontakt med jordmasser utenfor anlegget.

– Anlegget har ved etableringen av et deponi tatt ut jordmasser og plassert det på utsiden for fremtidig rehabilitering. Det har så regnet på dette området, og regnvannet har i kontakt med jordmassene blitt skittent, forklarer Molland.

Påstandene om det nye utslippet kom samme dag som statsadvokaten i Brasil opplyste at Hydro har gått med på de fleste kravene Brasil stilte i forhandlingene om Alunorte. Molland sier at bekymringsmeldingen fredag ikke vil stå i veien for forhandlingene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]