SØRUMSAND 20180625. Tore Sandberg under en pressekonferanse på Orderud gård. Sammen med Per og eronica Orderud mener de å ha nye beviser i Orderud-saken og begjærer av den grunn gjenopptakelse av drapssaken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

Privatetterforsker Tore Sandberg skal fredag kveld ha blitt truet til å trekke begjæringen om gjenopptakelse av Orderud-saken, skriver Romerikes Blad.

Ifølge Sandberg skal en mann som snakket gebrokkent norsk ha ringt han fra et hemmelig nummer og kommet med truslene. Mannen skal ha begynt med å snakke om Kosovo.

– På gebrokkent norsk nevnte han at jeg skulle stoppe Orderud eller så er det deg neste gang, sier Sandberg til avisen. Mannen skal ha gjentatt trusselen flere ganger i telefonsamtalen med privatetterforskeren.

Sandberg mener truslene kommer som følge av den nye oppmerksomheten rundt Orderud-saken, etter at han og Per og Veronica Orderud mandag la fram et hittil ukjent brev som navngir flere personer som skal ha vært tilknyttet eks-jugoslavisk mafia.

Privatetterforskeren understreker at han ikke kommer til å trekke begjæringen på grunnlag av trusler.

– Det er klart at det ikke er noe hyggelig å få en sånn telefon, men jeg kan ikke la meg skremme og slutte med arbeidet mitt, sier Sandberg.

Han har anmeldt forholdet til Øst politidistrikt etter først ha vært i kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Jourhavende politiadvokat Mohsen Latif i Øst politidistrikt bekrefter overfor NRK å ha mottatt en anmeldelse i saken.

– Det stemmer at vi har mottatt en anmeldelse, som er registrert hos oss. Nå må den etterforskes som alle andre saker. Det sentrale her blir å forsøke å identifisere hvem som står bak disse truslene.

Latif sier anmeldelsen ikke innebærer at det blir iverksatt noen sikkerhetstiltak rundt Sandberg.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]