Ta en pause fra MSM. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Resett ønsker å vinne folks oppmerksomhet. Vi vil at så mange som mulig i dette landet er innom nettsiden vår minst én gang om dagen, helst to ganger eller flere. Vi oppdaterer ofte og gjennom hele døgnet.

annonse

På sosiale medier er vi allerede blant de 5-8 største nyhetskanalene nesten hver dag. Våre saker deles mye. Og direktetrafikken på resett.no er også bra, kanskje eksepsjonelt bra gitt vi bare er ti måneder gamle. I en nylig undersøkelse svarte 7 % av befolkningen at de var innom Resett minst en gang i uken.

Men mediebruk er også vane. Resett er små i forhold til VG, TV 2, NRK, Dagbladet, Nettavisen og Aftenposten. Vi har omtrent 20 % av nettrafikken til hver av «de store».

Men tallene er enda verre enn 20 %. For hva er egentlig forskjellen på de seks store? Fint lite. Dette er hovedstrømsmediene, MSM. Folk bruker altså uendelig mye mer tid på å scrolle seg gjennom de store, etablerte til sammen, enn de gjør på Resett og andre alternativer som HRS og Document.

Jeg tror det skyldes tankeløs vane. Folk gremmes og frustreres over det springende innholdet og den salige blandingen av alt mulig rart, kombinert med enten påfallende vinklinger eller slitent, uoriginalt meningsinnhold. Men likevel åpner flertallet av oss nettsidene til MSM hver morgen, og flere ganger daglig.

Det har blitt til en avhengighet av et rusmiddel som ikke gir noen nevneverdig tilfredsstillelse lenger, men som bare døyver fraværets ubehag. Abstinenssymptomer.

Litt peptalk:

Og noe av sin tid på internett kan man redusere, med kun gode konsekvenser. For Christian Tybring-Gjedde har rett. Men det finnes et liv uten MSM. Et godt liv. Et friere liv. Er liv i bedre balanse.

Bruk derfor sommeren som en avvenningskur. Ikke åpne nettsider som dere en gang frekventerte jevnlig. Slett appene og bokmerkene fra MSM. Ta en lang pause. Nyhetene fra inn- og utland skal vi love å presentere på Resett uansett.

Å kutte ut de etablerte mediene en hel måned kommer til å føles godt. Fortell det til en venn som ennå ikke leser Resett også.

God sommer!

 

NB: Og har du lyst til å ta litt ansvar for å puste vind i nye medieseil, blir vi svært takknemlig for økonomiske bidrag. Finn måter å bidra på gjennom Støtt oss-siden

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.