Trine Eilertsen er fungerende sjefredaktør i Aftenposten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 485
 •  
 •  
 •  
 •  

Resett publiserte tidligere i dag en artikkel som viste kraftig nedgang i besøkstallene til Aftenposten. Fra mars til mai mistet avisen ca.  ca. 800 000 unike besøkende ifølge Trafficestimate.com. Det er en nedgang på mer enn 20 %.

Pilen peker nedover for Aftenposten.

 

Allerede torsdag 28. juni sendte nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie en epost til sjefredaktør Espen Egil Hansen med henvisning til tallene. Resett stilte følgende spørsmål:

– Er dette i overensstemmelse med deres egne tall i Aftenposten?

– Hva tror du er grunnen til nedgangen?

– Hvilke tiltak vil Aftenposten gjøre for å snu trenden?

– Har du en kommentar til påstanden om at Aftenposten er venstrevridd?

Sjefredaktøren svarte aldri på henvendelsen, og vi publiserte derfor artikkelen fire dager senere med opplysning om at Hansen var kontaktet.

Og først da fikk vi respons, denne gang fra politisk redaktør Trine Eilertsen. Hun hevdet først, i det vi vel forstår som en sarkastisk tone, at «Dere har kanskje glemt å kontakte oss for kommentar i sommervarmen, men vi bidrar selvsagt gjerne til å opplyse saken.»

Også på sin Facebook-konto hevdet hun først at «Resett kontaktet jo aldri oss».

Men det gjorde vi altså.

 

Det er så vanskelig å skrive tilsvar i Resett

I epost-utvekslingen med Trine Eilertsen gjorde vi så oppmerksom på at Aftenposten faktisk hadde blitt kontaktet. Og vi tilbød også tilsvar slik hun ba om. Eilertsens forventning var imidlertid at vi nå skulle legge inn svarene hennes på de spørsmålene som vi først ikke fikk svar på. Og at det skulle skje i ettertid i den opprinnelige artikkelen publisert tidligere på dagen.

Men artikkelen var allerede lest av tusenvis av mennesker, og den inneholdt ingen feil. Resett tilbød derfor heller tilsvar på normal måte, som et innlegg Eilertsen eller noen andre i Aftenposten kunne stå som forfattere på. Men av grunner Resett kun kan spekulere i, ville hun heller bare bli sitert.

Under gjengir vi derfor de sitatene Trine Eilertsen ønsker publisert i Resett.

Trine Eilertsen, fungerende sjefredaktør i Aftenposten:

Vi har økt antall betalende abonnenter med 11% siden samme tid i fjor. Vi nærmer oss all-time high på betalende brukere, og merker ingen leserflukt. I vår forretningsmodell er det betalende abonnenter som er målestokken for suksess.

Traffic estimate er en tjeneste som estimerer trafikk på nettsteder basert på browserdata. De inkluderer dermed ikke all trafikk. App-trafikk er feks ikke med.

Vi ser sjelden på månedlige unike brukere fordi tallene har så store feilkilder. Vi bruker daglige unike brukere når vi studerer trafikkdata.

Ser vi på våre egne tall for månedlige unike brukere finner vi et fall fra mars til mai på månedlige unike brukere på 16%.

En av årsakene til trafikkfallet er mange helligdager i mai og høyere nyhetstemperatur i mars (Listhaug avgang). Juni-tallet vårt er høyere enn mai-tallet vårt. Vi snakker om normale fluktuasjoner.

Vi er svært fornøyd med abonnementsutviklingen og har snudd en negativ trend for opplaget. Leserne er innstilt på å betale for kvalitetsjournalistikk, noe som er svært gledelig.

Påstander om venstrevridning er vanskelige å kommentere når de ikke konkretiseres. Det som imidlertid er riktig, er at de nære båndene til Høyre ble brutt for flere tiår siden, avslutter Eilertsen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 485
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]