Nordmenn flykter fra Aftenposten.
Del saken
 • 3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Nordmenn flykter fra Aftenposten. Fra mars til mai mistet avisen 800 000 unike besøkende.

For noen dager siden skrev Resett om Christian Tybring-Gjedde (Frp) som oppfordret folk til å boikotte Aftenposten etter at sjefsredaktøren ikke ønsket å forby barnehijab i barneskolen.

– Aftenposten nekter å innse hva hijab symboliserer. Avisen er fast bestemt på å skape et segregert samfunn, allerede fra barneskolealder. La Aftenposten og andre MSM dø i fred. De forstår ikke verdien av våre sekulære frihetsverdier og har utspilt sin rolle, skrev Frp-politikeren på sin egen Facebook-side.

Resetts omtale av Tybring-Gjeddes kommentar var en av de mest delte sakene på sosiale medier den dagen. Det kan tyde på at mange er gått lei av avisens ståsted til barnehijab i barnehagen og barneskoler.

Men allerede i mars begynte det å gå nedover for Aftenposten. Ifølge Trafficestimate.com har avisen mistet ca. 800 000 unike besøkende til sitt nettsted fra mars til mai 2018. Det er en nedgang på mer enn 20 %.

Pilen peker nedover for Aftenposten.

Aftenposten har som flere andre nyhetsformidlere i den etablerte norske pressen beveget seg stadig lenger til venstre politisk.

Utspillet fra sjefredaktør Espen Hansen om at barnehijab ikke burde bli forbudt i norske barneskoler blir nok ikke godt mottatt av over 65 prosent av befolkningen som ønsker et forbud.

I kommentarfeltet til Resett og i eposter til oss skriver folk ofte at de har sagt opp abonnementet på Aftenposten. Nå ser de også ut til å være rammet av en digital nedgang.

Resett kunne tidligere rapportere om en sterk nedgang også for Nettavisen i første halvdel av 2018. Nettavisen ble kjøpt opp av Amedia i 2017.

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke svart på Resetts henvendelse og spørsmål som vi sendte i anledning saken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]