Kasper Schmeichel reddet totalt tre straffer for Danmark i kampen mot Kroatia, men det var ikke nok til å gå videre i VM. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kasper Schmeichel mener Danmark ville gitt seg selv en sjanse til å gå hele veien i fotball-VM om Åge Hareides lag hadde vunnet straffedramaet mot Kroatia.

Danmark gikk tapende ut av straffesparkkonkurransen i søndagens åttedelsfinale i Nizjnij Novgorod. Begge lag hadde flere bom, men kroatene trakk det lengste strået og vant 3-2. Det sto 1-1 etter både 90 og 120 minutter.

Dermed er det Kroatia som møter VM-verten Russland i kvartfinalen. Schmeichel føler Danmark gikk glipp av en gyllen sjanse til å gå svært langt i mesterskapet.

– Man stiller ikke opp i en turnering hvis man ikke tror at man kan vinne. Vi kunne ha møtt Russland i kvartfinalen. Det er mange store lag som allerede har røket ut, så vi ville hatt muligheter, sa Schmeichel etter straffetapet.

– Vi hadde ikke hellet med oss mot Kroatia, men hvem vet hvor langt vi kunne ha gått hvis vi hadde hatt det. Det vil nok ta lit tid før jeg kommer over dette, men plutselig er en ny sesong i gang igjen, la han til.

Danmarks sisteskanse ble helten i ekstraomgangene. I det 116. minutt reddet han en straffe fra Luka Modric. I straffesparkkonkurransen tok han ytterligere to forsøk, men det var ikke nok. Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen bommet fra ellevemeteren.

Schmeichel hadde ikke særlig lyst til å sette ord på sin egen prestasjon. Han ville heller rose det danske laget, som han mente spilte en god kamp i det som var Danmarks første utslagskamp i VM siden 2002.

– Vi er fortsatt ubeseiret over 90 minutter, men vi møtte et lag som har gjort det svært bra i VM. Jeg står igjen med en følelse av stolthet. Ikke bare av laget på banen, men av alle bak laget og spillerne som ikke spilt, men som har stilt opp til trening hver eneste dag og gitt alt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]