Belgia-trener Roberto Martínez feirer den dramatiske 3-2-seieren over Japan sammen med keeper Thibaut Courtois. Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix
annonse

Belgia-trener Roberto Martínez mener hans lag vil spille bedre dersom de «aksepterer sin rolle som underdog» mot Brasil.

De to landene møtes til kvartfinale i VM fredag, etter at Nacer Chadli scoret 3-2-målet og sendte Belgia videre fra åttedelsfinalen mot Japan fire minutter på overtid.

Japan sjokkerte ikke bare Belgia, men en hel fotballverden da de scoret to mål på fire minutter like etter pause mandag kveld. Dermed måtte Martinez’ menn hente fram sitt aller ypperste for å snu kampen.

annonse

Nå håper landslagssjefen å få se sitt lag spille fotball på samme måte mot Brasil.

– Da vi havnet under 2-0 (mot Japan), fikk vi en følelse av at «OK, nå har vi ikke noe å tape», hvilket fikk det til å løsne for oss. Det er sånn det vil være mot Brasil, bortsett fra at vi kan ha den følelsen fra første sekund, sier Martinez, og forklarer:

– Når du spiller mot Brasil, må du akseptere at de er det beste laget i turneringen. Du må akseptere rollen din. De har spillere som kan avgjøre kampen på egen hånd, som (Philippe) Coutinho og Neymar.

Kvartfinalen mellom Belgia og Brasil har avspark på Kazan Arena klokken 20 fredag kveld.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.