Justisminister Tor Mikkel Wara ser til Danmark for å få bukt med gjengproblemene i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Regjeringen ber politiet se på danske regler i kampen mot gjengene i Oslo. Tiltakene er blant annet et oppholdsforbud i enkelte områder på inntil ti år.

I et brev fra regjeringen til Politidirektoratet (POD) bes politiet å blant annet vurdere «behovet for økt bruk av bortvising og oppholdsforbud, som f.eks. i Danmark(…)», skriver VG.

I Danmark sier loven at dømte gjengmedlemmer kan få forbud mot å oppholde seg i et område hvor de har begått kriminalitet i opptil ti år.

annonse

Kritikere av reglene i Danmark mener dette er en dobbeltstraff, samt at de dømte kan ha familie på samme sted hvor det er blitt gitt oppholdsforbud.

Aps justispolitiske talsmann, Jan Bøhler, er positiv til tiltakene som Justisdepartementet med Wara i spissen, har sendt til POD.

– Det å holde noen av de sentrale gjengfolkene borte fra disse områdene er et viktig virkemiddel. Vi har tatt opp dette for lenge siden. Jeg ba justisministeren se på dette i fjor vår. Jeg synes det er veldig tregt at de først nå sender det til POD, sier Bøhler til VG.

annonse

Justisdepartementet har ikke kommentert brevet de har sendt til POD.

(©NTB)

Torgeir.Knutsen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse