Forden til Aftenposten junior.
Del saken
 • 615
 •  
 •  
 •  
 •  

I forrige uke skrev Aftenposten om muslimske Sameer i den riksdekkende barneavisen Aftenposten Junior. Der fikk man lese om den muslimske gutten som måtte dusje i kaldt vann for å tenke på noe annet enn mat. Ikke kunne han drikke heller, fordi det var Ramadan, den muslimske høytiden hvor man ikke spiser eller drikker så lenge solen er oppe.

– Det var kjempedeilig (å faste). Jeg er stolt over meg selv, fortalte 13 år gamle Sameer til Aftenpostens journalist og med foreldrene som vitne rundt middagsbordet.

Ramadan-press

Mens Sameer sultet seg gjennom Ramadan tidligere i måneden, skrev Fremskrittspartiets Åshild Bruun-Gundersen et meningsinlegg i Dagbladet der hun advarte mot ramadan-press på unge barn.

“Religionsfrihet gir ingen mennesker rett til å utføre handlinger overfor barn som går ut over barns helse og sikkerhet. Enkelte barn i Norge blir utsatt for et Ramadan-press.

Vi må aldri la hensynet til religionsfrihet vektes tyngre enn hensynet til barns helse og sikkerhet. Barn har ingen fasteplikt i islam. Derfor bør det heller ikke forekomme”, skrev hun for en måned siden.

På tross av advarslene fra Frp og det faktum at Ramadan og fasting aldri har vært et problem i Norge for barn før de siste årene, velger Aftenposten å lage en gladsak om en sultende gutt i barneskolealder.

Aftenposten Junior stilte ingen kritisk spørsmål til foreldrene og brakte heller ingen opplysninger fra helsepersonell om hvilke psykiske og fysiske utfordringer faste har for barn som skal ta til seg lærdom på skolen.

Artikkelen kan oppfattes som en normaliseringen av at barn presses av foreldrene til å sulte seg gjennom Ramadan. Aftenposten har også tidligere fått kritikk for sin positive holdning til tradisjoner forbundet med islam.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 615
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]