Neymar og hele Brasil var langt nede etter VM-tapet mot Belgia. Søndag prøvde pave Frans å oppmuntre brasilianerne ved å minne om at det kommer flere sjanser. Foto: Andre Penner, AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En brasiliansk ankedomstol avgjorde søndag at landets korrupsjonsdømte ekspresident skulle løslates. Avgjørelsen er nå bestridt av en annen dommer.

Søndag beordret den brasilianske ankedomstolen at den korrupsjonsdømte ekspresidenten Luiz Inacio Lula da Silva Lula skal løslates. Det var dommer Rogério Favreto som kunngjorde avgjørelsen. Noen timer senere ble kjennelsen bestridt av den føderale dommeren Sérgio Moro.

– Med all respekt å melde, herr Favreto har ingen myndighet til å overprøve kjennelsen om å holde Lula fengslet, sa Moro søndag kveld, ifølge BBC.

Favreto på sin side har påpekt at han ikke trenger Moros tillatelse. Det er foreløpig uklart hvilken av de dommerne som har loven på sin side. Moro var dommeren som ledet etterforskningen av den korrupsjonsdømte ekspresidenten, skriver nyhetsbyrået TT.

72 år gamle Lula ble i fjor kjent skyldig i korrupsjon. Presidenten sto tiltalt for å ha tatt imot en kostbar leilighet fra et entreprenørselskap som ville sikre seg kontrakter på statlige byggeprosjekter. Etter en dramatisk rettssak ble Lula dømt til tolv års fengsel. Ekspresidenten begynte sin soning i fengselet Curitiba i april.

Lula er voldsomt populær blant venstreorienterte i Brasil. Hans tilhengere har fryktet at fengselsoppholdet ville forhindre ham i å stille til presidentvalget i oktober, men med søndagens løslatelse har de fått nytt håp.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]