Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark. FOTO: Berit Roald / SCANPIX .
annonse
annonse

En syrisk mann ved navn Daham Al Hasan har nylig fått en av sine koner med seg til Danmark, sammen med åtte barn. Ytterligere to koner og tolv barn befinner seg i Midtøsten, men Al Hasan forsøker å få det slik at også de kan innvandre til Danmark.

Al Hasans normbrytende familiekonstellasjon har høstet kraftig kritikk i vårt sørlige naboland. Mange stiller spørsmål ved det danske velferdssamfunnets evne til å forsørge alle migrantene som kommer.

Det er dessuten økonomisk lukrativt å innvandre til Danmark med mange barn. 20 barn i Danmark vil utløse hele 214 128 kroner i barnebidrag hvert eneste år. Dersom Al Hasan hadde bodd i Sverige, som han ønsker, ville han derimot ha fått dobbelt så mye, opp mot en halv million, i årlige bidrag.

annonse

– Jeg vil først og fremst til Sverige, men jeg har blitt fanget i Danmark. I Sverige hadde jeg blitt gjenforent med mine barn innen tre måneder, sier Al Hasan til Ekstra Bladet.

Politikeren Naser Khader fra det Konservative Folkeparti, som selv kommer fra Syria, har kritisert tyvebarnspappaen, fordi han ikke forsøker å lære dansk.

– Jeg blir forarget når han sier at han ikke vil arbeide og lære dansk. Man kan spørge ham om hvem han så hadde tenkt skulle forsørge ham og hans barn, sier Khader.

annonse

– Jeg har det veldig dårlig, så jeg kan ikke det ennå, sier Al Hasan.

Syreren har dessuten uttalt at hans barn ikke får gifte seg med dansker.

– Jeg respekterer Danmark veldig, og jeg har stor respekt for de danske unge, både gutter og jenter, men det er religionen som gjør at jeg ikke vil akseptere at mine barn blir gift med dansker, sier han.

– Jeg er muslim, og mine barn skal gifte seg med muslimer.

Daham Al Hasan lovet imidlertid i 2016 at han vil vende tilbake til Syria.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon