NRKs nye nyhetsredaktør fikk stillingen etter å ha sendt SMS til faktisk.no-kollega og NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 935
 •  
 •  
 •  
 •  

Den nye nyhetsredaktøren i NRK fikk jobben etter at hun sendte SMS til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Eriksen har også jobbet i en årrekke med hennes ektemann John Kvadsheim.

Helje Solberg (51) ble i går ansatt som nyhetsdirektør i NRK der hun vil tjene 1.5 millioner kroner i året. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør og redaktør for VGTV. I VG har hun blant annet jobbet som politisk leder og som politisk journalist.

Men hvordan fikk hun jobben?

I nettavisen Kampanje avslører den ferske nyhetsredaktøren at hun sendte SMS til Thor Gjermund Eriksen da hun fikk vite om jobbstillingen i NRK.

– Da stillingen ble utlyst så kjente jeg at den virket utfordrende og spennende, så derfor tok jeg kontakt med Thor Gjermund Eriksen. Jeg sendte han en sms, og slik meldte min interesse, fortalte Solberg til Kampanje.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er ingen ukjent person for Solberg, siden hun sitter som styreleder for faktasjekk-nettsiden faktisk.no. En nettside som ble startet av blant andre NRK-sjef Eriksen.

Solbergs ektemann, John Kvadsheim, jobbet sammen med Eriksen i Amedia-ledelsen i perioden 2006 til 2013. Ifølge proff.no har Kvaldsheim totalt 14 roller i Amedia og er nestleder i NTB.

 

– NRK er korrupt

Eriksen uttalte etter ansettelsen at Solberg var viktig for NRKs fremtid.

– Jeg er veldig glad for at Helje Solberg blir vår nye nyhetsdirektør. Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken. Hun har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, fortalte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding tirsdag.

De tette båndene mellom Eriksen og hans ferske nyhetsredaktør har ikke ført til kritikk blant de etablerte mediene i Norge. Men på sosiale medier er mange sinte og frustrerte, noen antyder også at medieeliten i Norge er korrupt.

– At det forekommer korrupsjon i Norge er soleklart, skriver en person på Facebook.

– Nøytral og objektiv? Skulle gjerne hatt en uavhengig instans som tok denne avgjørelsen og til eventuelle tvil om ansettelse er av klart skulle ikke noe ansettelse funnet sted men dette er jo en politisk styrt og korrupt kanal på alle måter og dette er bare et av bevisene på det, skriver en annen.

Solberg trer i sin nye redaktørrolle til høsten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 935
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]