Oslo 20180703. Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe. PST har pågrepet en mann i 30-årene som skal ha kommet med trusler mot flere personer, blant annet journalister og en muslimsk samfunnsdebattant. Mannen framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En mann som har vært varetektsfengslet i ti dager for drapstrusler mot journalister og en samfunnsdebattant, er løslatt. Siktelsen mot mannen opprettholdes.

Han ble løslatt onsdag etter et avhør.

– Vurderingen er at det ikke er fare for bevisforspillelse, og derfor løslates han. Men etterforskningen fortsetter, og den vil ta tid, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Den siktede er en muslimsk oslomann i 30-årene. PST betegner truslene, som skal være framsatt i eposter sendt til journalister i to ulike mediehus og en muslimsk samfunnsdebattant, som svært grove. Innholdet går ut på at det skal skytes inne på medieforetakene, og at journalister skal drepes, ifølge PST.

I tillegg skal det ha blitt framstilt drapstrusler mot en muslim som har stått fram som homofil.

Mannens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, mener imidlertid at hennes klient er sterkt imot terrorisme og trusler som virkemiddel, og mener mannen kan ha blitt hacket.

– Han kan dokumentere at han har befunnet seg andre steder, mens IP-adressen hans har blitt brukt. Det styrker mistanken om at noen har hacket min klient, sier Larsen til NTB.

– Når PST først ba om fire ukers fengsling, bare fikk ti, og så selv valgte å løslate ham etter avhør, sier det kanskje noe om styrken i PST sin sak, legger hun til.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 117. Strafferammen er seks års fengsel.

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]