Taliban står stadig sterkere i Afghanistan. Foto: AP / NTB scanpix

Minst 30 soldater er drept i koordinerte Taliban-angrep mot to militærbaser og tre kontrollposter nord i Afghanistan, ifølge lokale myndigheter.

Angrepene startet sent onsdag kveld i provinsene Kunduz og Takhar. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid hevder 72 soldater ble drept og ni såret.

Lokale myndigheter oppgir at minst 30 soldater ble drept. I tillegg ble 15 soldater såret, opplyser Maulawi Abdullah, et medlem av provinsrådet i Kunduz-provinsen.

En annen lokal kilde, rådsmedlem Asam Afzali i Takhar, anslår at rundt 40 soldater ble drept.

Forsvarsdepartementets talsmann Mohammad Radmanish opplyser at begge parter har lidd tap i kampene, uten å oppgi noen tall.

Radmanish opplyser at angriperne var iført nattbriller under de koordinerte angrepene.

En høytstående kommandør i de afghanske sikkerhetsstyrkene sier til AFP at Taliban-krigerne var i stand til å utføre angrepene med så stor styrke fordi de hadde utstyr som soldatene selv ikke har.

– Siden vi ikke har nattbriller, kan Taliban komme seg nær soldatene uten at vi merker det, sier han.

Radmanish sier afghanske styrker torsdag var i gang med å slå tilbake Taliban både fra bakken og lufta, men på ettermiddagen var en av militærbasene fortsatt under Talibans kontroll, ifølge Takhar-provinsguvernørens talsmann Sunatullah Timor.

– Ingen forsterkninger har nådd fram ennå, sa han.

Kunduz er en av de mest urolige provinsene nord i Afghanistan. Taliban er aktive i området og kontrollerer flere av provinsens distrikter.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]