Nordmenn følger utviklingen i boligprisene tettere enn sine skandinaviske naboer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hele 35 prosent av nordmenn sier de følger utviklingen i boligprisene ofte, mot 28 prosent i Danmark og Sverige, og kun 20 prosent i Finland.

– For mange nordmenn er det veldig viktig å eie egen bolig, og slik har det historisk sett vært lenge. Det ligger liksom en forventning om at man skal kjøpe seg bolig så fort som mulig, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt i Norske Bank, som har bestilt undersøkelsen fra YouGov.

Der nordmenn oftere binder pengene sine til eiendom, er svensker og dansker imidlertid flinkere til å spare i aksjer og aksjefond. Ifølge tall fra Eurostat fra 2015 var Norge på bunn i Norden i beholdning av aksje- og aksjefondsandeler, mens Sverige og Danmark var på toppen.

– Nordmenn har altså litt å lære av sine naboland. Ved å spre sparepengene sine på eiendom, bankkonto og aksjemarkedet sprer man også risikoen, sier Motzfeldt.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]