Illustrasjonsfoto: Ditty_about_summer/Shutterstock
annonse
annonse

Syrere som har fått beskyttelse i Danmark og Sverige reiser nå på ferieturer til Syria. Det tjener det libanesiske reiseselskapet Nakhan, som arrangerer turene fra Billund, stort på, fremkommer det av en artikkel i Jydske Vestkysten. Minst hundre har reist hittil, og reiseselskapet har vært nødt til å sette opp en ekstra direkterute fra Billund til Beirut.

Det libanesiske reiseselskapet har i to år tilbudt reiser fra Skandinavia til Beirut og derfra med buss til Syria. “Vi har hatt minst 100 syrere fra Danmark,” sier den regionale salgsansvarlige Tarek Aridi til Radio24syv, sitert av Jydske Vestkysten.

“Vår målgruppe er familiegjenforente syrere. De reiser mye, og før hadde de en vanskelig rute over Iran og Istanbul. Vi tilbyr dem en enklere reise. Svært mange besøker enten sine familier i Libanon eller de reiser til Syria», sier Tarek Aridi.

annonse

På spørsmål om hvorvidt syrere med flyktningstatus benytter seg av tilbudet deres, svarer han at det ikke er noe de registrerer. Han tror imidlertid at det ikke er mange. «De er redde for å miste oppholdstillatelsen. Så vi forteller nesten alltid at de løper en risiko,» sier han.

Det danske sosialdemokratiets utenrikspolitiske talsperson, Mattias Tesfaye, sier til Jydske Vestkysten at han er provosert over alle typer returreiser til Syria, også når det gjelder familiegjenforente ektefellers familiebesøk.

“Det provoserer meg at vi har et flyktningesystem som gir mennesker midlertidig beskyttelse, men som i praksis tjener som permanent innvandring til Danmark og Europa. Det virker ikke. Det må være slik at hvis du kan oppholde deg i ditt eget land, er det der du bor,» sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon